Video: Zvučka Večerníčka sa vráti na obrazovky v HD kvalite

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vecernicek
Foto: stv.sk

BRATISLAVA 30. mája (WebNoviny.sk) – Na obrazovky Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa vráti legendárna zvučka Večerníčka z roku 1977. Krátke video vo vysokom rozlíšení (HD) a digitálne zretušované si nielen najmenší diváci budú môcť pozrieť po prvý raz v stredu 1. júna o 18:45 na Dvojke. RTVS upravenú zvučku zaradí do vysielania v súvislosti so 60. výročím televízneho vysielania na Slovensku.

RTVS na Medzinárodný deň detí odvysiela aj desať epizód seriálu V chalúpke a za chalúpkou (1986), ktoré budú tvoriť prvojúnové Veľké detské predstavenie. Špeciálne vysielanie RTVS ponúkne s hlasovým komentovaním pre nevidomých a so skrytými titulkami pre nepočujúcich divákov a diváčky.

O námet a scenár večerníčkovej zvučky sa postarala Anna Minichová, pod výtvarné stvárnenie a réžiu sa podpísal Ladislav Čapek. Hudbu Jaroslava Celbu interpretoval Filmový symfonický orchester. Nová verzia zvučky má digitálne upravený zvuk, obraz podstúpil retuš a farebné korekcie. Zároveň ho zdigitalizovali do high-definition kvality. Celá úprava trvala päťčlennému tímu 150 hodín.

Informácie pochádzajú od PR manažéra Rozhlasu a televízie Slovenska Juraja Kadáša.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie RTVS Rozhlas a televízia Slovenska