Forbes zverejnil rebríček najpreplácanejších hercov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Johnny Depp
Johnny Depp Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 11. decembra (WebNoviny.sk) – Najpreplácanejším hollywoodskym hercom je podľa magazínu Forbes Johnny Depp, ktorý sa na prvej priečke tohto rebríčka umiestnil aj vlani.

Podľa redaktorov magazínu jeho posledné tri snímky, ktoré mali premiéru do 1. júna 2016, zarobili v priemere odhadom iba 2,80 dolára na každý dolár, ktorý filmové spoločnosti zaplatili 53-ročnému hercovi. Išlo napríklad o pokračovanie úspešnej snímky Alica v krajine zázrakov (2010) s názvom Alica v Krajine za zrkadlom (2016).

Rodák z Owensboro v štáte Kentucky vlani obsadil prvé miesto s návratnosťou iba 1,20 dolára za každý vyplatený dolár. Rok predtým sa umiestnil na druhej priečke s návratnosťou 4,10 dolára. Redaktori Forbes pri zostavovaní rebríčka nebrali do úvahy animované filmy, snímky, v ktorých herci a herečky stvárnili iba malé úlohy alebo filmy, ktoré premietali v menej než 2 000 kinách. Neposudzovali herečky a hercov, pokiaľ sa od 1. júna 2015 neobjavili aspoň v jednom filme spĺňajúcom spomínané kritériá.

Druhá priečka v tohtoročnom rebríčku patrí Willovi Smithovi s návratnosťou 5 dolárov na každý vyplatený dolár. Za ním nasledujú Channing Tatum (6 dolárov za každý vyplatený dolár) a Will Ferrell (6,50 dolára za každý vyplatený dolár). Prvú päťku uzatvára George Clooney a návratnosťou 6,70 dolára na každý vyplatený dolár. Tento rok sa do prvej desiatky dostala iba jedna herečka, a to Julia Roberts, ktorá sa s návratnosťou 10,80 dolára na každý vyplatený dolár dostala na deviatu priečku.

Desiatka najpreplácanejších hercov a herečiek podľa magazínu Forbes:

1. Johnny Depp – za každý vyplatený dolár návratnosť 2,80 dolára

2. Will Smith – za každý vyplatený dolár návratnosť 5 dolárov

3. Channing Tatum – za každý vyplatený dolár návratnosť 6 dolárov

4. Will Ferrell – za každý vyplatený dolár návratnosť 6,50 dolára

5. George Clooney – za každý vyplatený dolár návratnosť 6,70 dolára

6. Adam Sandler – za každý vyplatený dolár návratnosť 7,60 dolára

7. Mark Wahlberg – za každý vyplatený dolár návratnosť 9,20 dolára

8. Leonardo DiCaprio – za každý vyplatený dolár návratnosť 9,90 dolára

9. Julia Roberts – za každý vyplatený dolár návratnosť 10,80 dolára

10. Bradley Cooper – za každý vyplatený dolár návratnosť 12,10 dolára

Informácie pochádzajú z webstránky www.forbes.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam SandlerBradley CooperChanning TatumGeorge ClooneyJohnny DeppJohny DeppJulia RobertsLeonardo DiCaprioMark WahlbergWill FerrellWill Smith