Video: Trapas na Oscaroch, vyhlásili nesprávny víťazný film

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
89. ročník udeľovania Oscarov
Reakcia Barry Jenkins po vyhlásení správneho víťaza v kategórii Najlepsí film, ktorým sa stal Moonlight. Najprv však vyhlásili, že sošku získal muzikál La La Land. Los Angeles, 26. február 2017. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

LOS ANGELES 27. februára (WebNoviny.sk) – Na konci galavečera 89. udeľovanie cien americkej Akadémie filmových umení a vied nastal poriadny chaos.

Cenu v kategórii Najlepší film dostala dráma Moonlight. Tú však za víťaza vyhlásili až po upozornení tvorcov La La Landu, ktorí už na pódiu ďakovali za svoj triumf. Nesprávneho víťaza vyhlásili Warren Beatty a Faye Dunaway, ktorí podľa Beattyho dostali do rúk nesprávnu obálku. „Nebol to vtip,“ zdôraznil 79-ročný herec.

V sále divadla prevládol šok a chaos, keď producentov muzikálu zastavili v ďakovnej reči a povedali im, že Beatty nesprávne prečítal text v obálke.

Zakročil moderátor večera Jimmy Kimmel a informoval, že víťazný najlepší film je dráma Moonlight režiséra Barryho Jenkinsa o dospievaní mladého afroamerického gaya v drogovej štvrti, ktorá si odniesla aj Oscara za najlepší adaptovaný scenár a Oscara za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe (Mahershala Ali).

Producent La La Landu Jordan Horwitz následne odovzdal sošku Oscara, ktorú dostal, producentom Moonlightu.

„Veľmi jasne, veľmi jasne, ani vo sne by to nemohla byť pravda. Ale do čerta so snami, skončil som s nimi, pretože to je pravda. A musím povedať, a je to pravda, pracovali sme na tomto filme veľmi dlho a bolo obdobie, keď som si myslel, že je to nemožné, pretože som ho nemohol dokončiť. Nevedel som sa pohnúť a prerozprávať ďalší príbeh. A tak všetci, čo tu teraz za mnou stoja, povedali, že to je neprijateľné. Takže sa im chcem poďakovať a tiež všetkým v tejto miestnosti, pretože my sme to nedokázali, ale vy ste si nás vybrali. Ďakujem vám za tú voľbu, vážim si to,“ Barry Jenkins, režisér a scenárista snímky Moonlight, ktorá získala cenu pre najlepší film.

Biggest #Oscars mix up of all time? Watch the full play-by-play: pic.twitter.com/RT2zGiR798— Hollywood Reporter (@THR) 27. februára 2017

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jimmy Kimmel