Populárny americký herec Robin Williams spáchal samovraždu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Williams
Populárny americký herec Robin Williams si podľa prvotných informácií siahol na život. Foto: SITA/AP

SEVERNÁ KALIFORNIA 12. augusta (WEBNOVINY) – Vo veku 63 rokov v pondelok zomrel populárny americký herec Robin Williams. Podľa informácií portálu CNN, herec skonal vo svojom dome v Severnej Kalifornii.

Prvotné informácie z policajného vyšetrovania naznačujú, že Williams si dobrovoľne siahol na život. Hovor na tiesňovú linku z jeho domu v Tiburone prijali okolo poludnia miestneho času. Volajúci oznámil, že herec je v bezvedomí a nedýcha.

Obrazom: Amerika smúti za hercom a komikom Robinom Williamsom

Oddelenie koronera úradu šerifa v Marin County predpokladá, že Williams spáchal samovraždu udusením, no príčinu úmrtia vyšetrujú a na utorok je naplánovaná pitva.

„V poslednom čase bojoval s vážnymi depresiami,“ potvrdila pre CNN Williamsova tlačová hovorkyňa Mara Buxbaumová s tým, že herec neustále hovoril o boji s alkoholom.

„Toto je tragická a náhla strata. Rodina s úctou žiada o zachovanie jej súkromia, nakoľko sa trápi v týchto náročných časoch,“ dodala Buxbaumová.

Obrazom: Zosnulý americký herec a komik Robin Williams

Williams pritom iba začiatkom júla nastúpil do centra pre liečbu drogových závislostí neďaleko mesta Lindstrom v štáte Minnesota. Jeho hovorkyňa však vtedy uviedla, že dôvodom hercovho pobytu v tomto zariadení nie je návrat k užívaniu alkoholu či drog, od ktorých bol závislý niekoľko desiatok rokov.

S touto závislosťou sa Williams rozhodol skoncovať v 80. rokoch minulého storočia, čo sa mu darilo dodržiavať približne ďalších dvadsať rokov. Neskôr sa však k nim vrátil, následkom čoho absolvoval v roku 2006 liečenie. Tentoraz sa mal herec iba zapojiť do programu na udržanie dlhodobej triezvosti.

Video: Populárny herec Robin Williams si siahol na život

Robin Williams bol od roku 2011 ženatý s grafickou dizajnérkou Susan Schneiderovou. „Dnes ráno som stratila manžela a najlepšieho priateľa, zatiaľ čo svet stratil jedného z najobľúbenejších umelcov a jednu z najkrajších ľudských bytostí,“ uviedla v oficiálnom vyhlásení Williamsova manželka.

K strate, ktorú zarmútila celý americký filmový priemysel, sa v oficiálnom vyhlásení Bieleho domu vyjadril aj prezident Barack Obama: „Robin Williams bol letcom, doktorom, džinom, opatrovateľkou, prezidentom, profesorom, šialeným Petrom Panom, a všetkým medzi tým. No bol jediným svojho druhu. Do našich životov prišiel ako mimozemšťan – ale končil tým, že sa dotkol každej časti ľudskej duše. Rozosmial nás. Rozplakal nás. Zadarmo a štedro rozdával svoj neuveriteľný talent tým, ktorí ho potrebovali najviac – od našich vojakov vyslaných do zahraničia až po ľudí v uliciach.“

Video: Robin Williams ako šialený profesor vo filme Flubber

Informácie pochádzajú od agentúry SITA a z portálu Cnn.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaRobin Williams