Na obrazovky prichádza nový seriál, zahral si v ňom aj Šatan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rtvs superhrdinovia
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 14. augusta (WEBNOVINY) – Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pripravila na jeseň nový televízny formát s názvom Superhrdinovia. Rodinný seriál nakrútený filmovou metódou má charakter poviedkového cyklu a je zložený z 12 uzavretých častí, ktoré prinesú krátke ucelené príbehy.

Seriál prinesie snové videnie ale i humor

Tvorcovia dúfajú, že diváka upútajú dobrodružstvom, netradičným rozuzlením, snovým videním, ale i humorom a šťastným koncom s poučením. „Každý diel je zaujímavý, od kriminálky až po psychologickú drámu,“ uviedol režisér projektu Peter Begányi.

Hlavné postavy stvárnili deti vybrané na celoslovenských kastingoch. Po ich boku sa v seriáli objavia aj známi slovenskí herci a herečky ako Táňa Pauhofová, Zuzana Kanócz, Karin Haydu, Martin Mňahončák, Marián Miezga, Marek Majeský, Ľubo Roman a ďalší a svojich úloh sa zhostili aj ôsmi profesionálni športovci, medzi ktorými bol aj hokejista Miroslav Šatan.

Superhrdinovia sú podľa RTVS akýmsi návratom k pôvodnej detskej a rodinnej tvorbe. „Naším cieľom bolo priniesť po rokoch rodinný seriál, kde hlavnými hrdinami sú mladí ľudia a deti, ktoré dávajú často vzory nám dospelým, starším a skúseným,“ podotkol generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Rtvs superhrdinovia
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Kastingy boli veľmi náročné

Nový formát nakrúcali zhruba dva mesiace vo všetkých kútoch Slovenska. Na kastingoch prešlo rukami odborníkov vyše 1500 detí, v seriáli si napokon zahralo približne 40 z nich. „Bolo to veľmi náročné, no myslím, že sme vybrali najlepšie, ako sme vedeli,“ skonštatoval Begányi. Scenáre prešli dlhodobým vývojom a zachytávajú dynamiku dnešného detského sveta, ako aj všetky aktuálne aspekty dospievania. Výsledok podľa režisérových slov stojí za to. „Je to veľmi krásny a veľký zážitok,“ dodal.

Z nového projektu sa teší aj riaditeľ sekcie programových služieb RTVS Tibor Búza. „Už po zhliadnutí pilotnej epizódy sme sa všetci okamžite zamilovali. Trvalo nám pomerne dlho, kým sa nám podarilo získať na to finančné prostriedky, ale som nesmierne rád, keď môžem povedať, že dnes máme finálne zostrihaných 12 častí,“ uviedol.

Medzi ďalšie formáty, ktoré RTVS plánuje zaradiť do jesennej programovej štruktúry Jednotky, patrí talkšou Petra Marcina Neskoro večer a svetoznáma séria Krotitelia dlhov, v ktorej sa tím finančných špecialistov snaží pomôcť ľuďom odraziť sa z dna. Moderovať ju bude Katarína Žitniaková. Priestor v jesennom programe RTVS dostane aj obľúbený poľský seriál Recept na život.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Karin HayduMarián MiezgaMartin MňahončákMiroslav ŠatanTáňa PauhofováVáclav MikaZuzana Kanócz
Firmy a inštitúcie RTVS Rozhlas a televízia Slovenska