Herečka Debbie Reynolds dostane cenu za celoživotné dielo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Reynolds
Americká herečka, speváčka a tanečnica Debbie Reynolds. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. augusta (WEBNOVINY) – Americká herečka, speváčka a tanečnica Debbie Reynolds dostane od hereckej asociácie Screen Actors Guild (SAG) cenu za celoživotné dielo. Osemdesiatdvaročnej rodáčke z texaského El Pasa ju odovzdajú 25. januára na 21. ročníku odovzdávania Screen Actors Guild Awards.

Debbie Reynolds, vlastným menom Mary Frances Reynolds, odštartovala kariéru už ako 16-ročná, keď vyhrala súťaž krásy Miss Burbank. Tam si ju všimli predstavitelia Warner Bros., ktorí s ňou krátko na to podpísali zmluvu. Na filmovom plátne debutovala v roku 1948 v komédii Júnová nevesta a doteraz sa objavila vo viac než 50 snímkach.

Video: Debbie Reynolds ako Tammy (1957)

Medzi jej najznámejšie filmy patria napríklad Tri slovíčka (1950), Spievanie v daždi (1952), Tammy a starý mládenec (1957), Ako bol dobytý Západ (1962), Nepotopiteľná Molly Brown (1964), za ktorý získala svoju jedinú nomináciu na Oscara, ďalej Šarlotina pavučinka (1973), Svadba naruby (1997) alebo Strach a hnus v Las Vegas (1998).

Účinkovala tiež v muzikáloch na Broadwayi. Bola trikrát vydatá, pričom z prvého manželstva so spevákom Eddiem Fisherom má dve deti – dcéru, herečku Carrie Fisher a syna, filmára Todda Fishera.

Informácie pochádzajú z webstránky www.sagawards.org.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať