Na Cinematiku premietnu novú snímku Davida Cronenberga

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kino, film
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 2. augusta (WEBNOVINY) – Na Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik, ktorého deviaty ročník sa bude konať od 10. do 15. septembra v Piešťanoch, premietnu snímku Mapy ku hviezdam režiséra Davida Cronenberga. Drámu predstavili po prvý raz 19. mája na filmovom festivale v Cannes a do slovenských kín by sa mala dostať 30. októbra.

V snímke si zahrali napríklad Mia Wasikowska, Robert Pattinson, John Cusack či Julianne Moore, ktorej za výkon v snímke udelili v Cannes cenu pre najlepšiu herečku. Päťdesiattriročná rodáčka zo Severnej Karolíny v nej stvárňuje umelkyňu snažiacu sa získať rolu v remakeu filmu, ktorý pred mnohými rokmi preslávil jej matku. Verí, že jej to pomôže vyrovnať sa s minulosťou i s matkou, ktorá ju týrala.

Dej sa odohráva v Los Angeles a Hollywoode a do centra pozornosti stavia rodinu, ktorej členovia sa ženú za slávou, idú si navzájom po krku a snažia sa zahnať nemilosrdných duchov vlastnej minulosti.

Na Cinematiku okrem toho predstavia aj francúzsko-nemeckú drámu Žiarlivosť (2013). Tú nakrútil Philippe Garrel, známy najmä vďaka spolupráci so svojím synom, hercom Louisom Garrelom. Ich zatiaľ posledný spoločný film vychádza z režisérových spomienok, tentoraz však na jeho otca, tiež známeho herca Mauricea. Dielo zachytáva príbeh asi 30-ročného, životom pretĺkajúceho sa umelca, ktorý opustí svoju rodinu a skúsi hľadať šťastie s novou ženou. Snaží sa však udržať si vzťah so svojou malou dcérou, no nie je to jednoduché.

Informácie agentúre SITA za organizátorov poskytol Peter Konečný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Julianne MooreRobert Pattinson