Čínska televízia nakrúti nové Krtkove dobrodružstvá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Krtko
Foto: krajina-deti.sk

BRATISLAVA 25. októbra (WEBNOVINY) – Karolína Milerová, vnučka zosnulého animátora a režiséra Zdeňka Milera, by mala v pondelok podpísať koprodukčnú zmluvu s čínskou televíziou CCTV (China Central Television). Informoval o tom portál iDNES.cz, podľa ktorého chcú Číňania na základe dohody nakrútiť nové dobrodružstvá animovanej postavičky Krtka.

S prácami na seriáli by radi začali čo najskôr, pričom obľúbeného hrdinu chcú predstaviť aj vo formáte 3D. „Som veľmi rada, že sa vďaka tejto zmluve budú dedkove dielo a odkaz ďalej rozvíjať. Celú koprodukčnú zmluvu sme dohadovali viac ako tri roky. Celkom desaťkrát som musela letieť do Číny, a tak som rada, že všetko nakoniec dobre dopadlo,“ vyjadrila sa Milerová, podľa ktorej môže mať kontrakt hodnotu stoviek miliónov českých korún.

„Zo strany CCTV bude za projekt zodpovedať pani, ktorú môj dedko osobne dobre poznal a veľmi jej prácu uznával. A úplne najväčšou poctou je skutočnosť, že v nových častiach bude vedľa Krtka vystupovať aj panda, ktorá je pre Číňanov posvätná,“ dodala režisérova vnučka.

Zdeněk Miler

sa narodil 21. februára 1921 v Kladne a svoju umeleckú kariéru začínal vo filmových ateliéroch v Zlíne. Od roku 1945 pracoval v barrandovskom štúdiu Bratři v triku, pričom okrem iného vytvoril aj logo tohto štúdia.

Jeho prvým samostatným dielom bol krátky animovaný film O milionáři, který ukradl slunce (1948). Slávu mu priniesol seriál o Krtkovi, ktorý má viac než 50 častí.

V roku 1957 získal za prvú epizódu s názvom Jak krtek ke kalhotkám přišel Zlatého leva na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach. Venoval sa tiež ilustrovaniu detských kníh. Spomínanej vnučke zanechal licenčné práva na celé jeho rozsiahle dielo. Zomrel v roku 2011.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia