Bill Cosby mal znásilniť niekoľko žien, televízia ho nechce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bill Cosby
Americký herec Bill Cosby čelí obvineniam zo sexuálneho zneužívania. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. novembra (WEBNOVINY) – Americké televízne spoločnosti rušia a odkladajú pripravované projekty s komikom a hercom Billom Cosbym, ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho zneužívania. Spoločnosť Netflix odložila plánovanú šou Bill Cosby 77, ktorú nakrútili v júli pri príležitosti hercových 77. narodenín a na svojej webstránke ju mala sprístupniť 28. novembra.

Televízie rušia s Cosbym projekty

Televízia NBC zas zrušila pripravovaný projekt s Cosbym, pričom oficiálny dôvod neuviedla. Hovorkyňa Rebecca Marks však vyhlásila, že produkcia programu sa ešte ani nezačala. Iné spoločnosti ako TV Land alebo Comedy Central stiahli z programu a svojich webstránok všetky programy a materiály, v ktorých Cosby účinkoval.

Predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) v súčasnosti čelí viacerým obvineniam zo znásilnenia. Incidenty sa podľa údajných obetí odohrali už pred rokmi, pričom Cosby sa v tejto veci postavil aj pred súd. Ten však v roku 2006 uzavrel prípad s tým, že ide o tvrdenia proti tvrdeniu. O celej záležitosti sa na verejnosti začalo opäť diskutovať po tom, ako komik Hannibal Buress označil minulý mesiac Cosbyho za násilníka.

Počet obetí znásilnenia rastie

Vo štvrtok 13. novembra vyšiel v denníku Washington Post článok údajnej Cosbyho obete Barbary Bowman. Článok niesol názov Bill Cosby ma znásilnil. Prečo ľuďom trvalo 30 rokov, aby mi uverili. Herca obvinila zo znásilnenia aj novinárka Joan Tarshis. V utorok 18. novembra sa k nej pridala modelka Janice Dickinson, ktorá pre reláciu Entertainment Tonight vyhlásila, že ju Cosby znásilnil v roku 1982.

William Henry Cosby Jr. pochádza z Philadelphie a okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho účinkoval aj v seriáli I Spy (1965 – 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 – 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 – 1995), sitkome Cosby (1996 – 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Cosby sa venuje aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents the Cosnarati: State of Emergency (2009).

Informácie pochádzajú z agentúry Reuters, webstránok www.hollywoodreporter.com, www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bill Cosby