Oscar Isaac stvárni hlavnú zápornú postavu v nových X-Menoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Oscar Isaac
Americký herec Oscar Isaac. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 25. novembra (WEBNOVINY) – Americký herec Oscar Isaac sa dohodol s predstaviteľmi filmovej spoločnosti 20th Century Fox na účinkovaní v pripravovanej snímke X-Men: Apocalypse. Tridsaťpäťročný rodák z Guatemaly stvárni hlavnú zápornú postavu – mutanta menom Apocalypse, podľa ktorého dostal film aj svoj podtitul.

Snímku X-Men: Apocalypse bude režírovať Bryan Singer, ktorý nakrútil aj filmy X-Men (2000), X-Men 2 (2003) a X-Men: Budúca minulosť (2014). Singer je tiež spolu so Simonom Kinbergom, Mikeom Doughertym a Danom Harrisom autorom scenára. Dej novinky sa bude odohrávať v roku 1983, čiže desať rokov po udalostiach zo spomínaného filmu X-Men: Budúca minulosť.

Okrem Isaaca by si v X-Men: Apocalypse mali zahrať napríklad aj James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Hugh Jackman, Evan Peters či Nicholas Hoult. Nakrúcať by mali začať v apríli v kanadskom Montreale, americká premiéra je naplánovaná na 27. mája 2016.

Oscar Isaac

je známy predovšetkým vďaka hudobnej dramédii Vnútri Llewyna Davisa (2013) bratov Ethana a Joela Coenovcov, v ktorej stvárnil titulnú postavu. Za svoj výkon získal viacero ocenení a tiež nomináciu na Zlatý glóbus. Okrem toho si zahral napríklad v snímkach Pavučina lží (2008), Agora (2009), Robin Hood (2010), W.E. (2011), Sucker Punch (2011), Drive (2011) či Bourneov odkaz (2012). Na budúci rok sa predstaví v siedmej epizóde Hviezdnych vojen s názvom Star Wars: The Force Awakens.

Informácie pochádzajú z webstránky www.deadline.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Channing TatumHugh JackmanJames McAvoyJennifer LawrenceMichael FassbenderNicholas Hoult