JOJ-ka predstavila nový seriál, bude plný intríg a romantiky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Televízia JOJ predstavila nový seriál Divoké kone
Herec Ján Dobrík počas nakrúcania seriálu Divoké kone, ktorý uvedie televízia JOJ. Foto: TV JOJ

BRATISLAVA 12. decembra (WEBNOVINY) – Televízia JOJ vo štvrtok predstavila nový romanticko-dobrodružný seriál s názvom Divoké kone.

Novinku začali nakrúcať v júni a do vysielania ju zaradia začiatkom roka. Diváci sa môžu tešiť na pútavý dej plný intríg a romantiky, obľúbených hercov, kone a epické prostredie slovenskej prírody. Slogan seriálu znie „Minulosť ťa dobehne“.

Obrazom: Televízia JOJ predstavila nový seriál Divoké kone

Príbeh rodiny Závodských

Seriál prináša príbeh o rodine Závodských a potomkov starého rodu Karpatským Nemcov, Holzmannovcov. Okrem romantickej línie, ktorú predstavuje vzťah Adama Závodského (v podaní Jána Dobríka) a Hany (Monika Šagátová), hovorí aj o utajenom zločine z konca druhej svetovej vojny. Dávne tajomstvo je hlavným zdrojom emócií a zároveň hnacím motorom celého príbehu, ktorého dynamickou súčasťou sú práve kone.

„Snažili sme sa vyvážiť dejové linky tak, aby okrem hlavnej romantickej boli rovnomerne rozprestreté aj linky komediálne a dramatické. Každý z hercov tam má svoju úlohu, aj tie menšie sú dosť významné a prepletené. Je to príbeh o všetkých postavách,“ uviedla na štvrtkovej tlačovej konferencii kreatívna producentka Danica Haláková.

„Pre mňa je ten projekt iný v tom, že prvýkrát som točil okrem príbehov postáv a vzťahov aj príbeh koní. Tie kone majú vlastný príbeh, vlastné vzťahy, vlastné emócie,“ vyjadril sa režisér Braňo Mišík. „Je to asi jeden z najnáročnejších seriálov, na ktorých v súčasnosti pracujem. Ten projekt je vlastne film či dokonca 92 filmov nakrútených za pol roka,“ povedal výkonný producent Pavol Polner.

Televízia JOJ predstavila nový seriál Divoké kone
Foto: TV JOJ

V seriáli sa objavia známi herci

Okrem spomínanej dvojice Moniky Šagátovej a Jána Dobríka v seriáli účinkujú Leopold Haverl, Ivan Romančík, Anna Javorková, Marián Slovák, Eva Landlová, Pavel Višňovský, Ivan Vojtek, Juraj Kemka, Alena Ďurianová, Róbert Halák, Marko Igonda či Lujza Garajová Schrameková. Mnohých hercov tvorcovia obsadili na základe kastingov.

„Na Hanu prišlo asi pätnásť herečiek, ale Monika, a nielen tým, že vie jazdiť na koňoch, nás oslovila. Takto sme si Hanu predstavovali,“ priblížila Haláková. „Keď sme robili kastingy, okrem dialógov, ktoré sme im dávali zahrať, ja som im dával, aby zahrali jedinú základnú situáciu, jednu vetu ’Mám ťa rád’. Tam je totiž vidieť všetko. Či sú prirodzení, či cítia partnera, či majú v sebe srdce, alebo je to herecký afekt,“ prezradil zasa režisér Mišík.

V týchto dňoch má štáb za sebou 120 filmovacích dní. Seriál nakrúcajú na statku v Miloslavove, ale aj na ďalších statkoch, pasienkoch a v prostredí malebného mlyna. Kone účinkujúce v seriáli absolvovali špeciálny tréning na prácu pred kamerou, doteraz boli súčasťou mnohých domácich a zahraničných produkcií a filmových projektov. Neoddeliteľnou súčasťou seriálu sú aj profesionálni dabléri, ktorí zaskakujú za hercov pri náročných scénach na koňoch. Ústrednú skladbu seriálu s názvom Kto vie naspievali Mária Čírová a Peter Bažík. O produkciu piesne sa postaral Tomi Popovič.

Televízia JOJ predstavila nový seriál Divoké kone
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mária ČírováTomi Popovič
Firmy a inštitúcie TV JOJ