V hre o Oscara pre najlepší film je viac ako tristo snímok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Oscarová noc patrila hviezdam filmového plátna
Nočný oscarový ceremoniál v hollywoodskom Dolby Theatre ovládlo sci-fi Gravitácia. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. decembra (WEBNOVINY) – O nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší film sa v aktuálnom ročníku uchádza 323 snímok, ktoré splnili stanovené podmienky. Na svojej webovej stránke o tom informovala americká Akadémia filmových umení a vied.

Snímka musí mať viac ako 40 minút

Aby sa film mohol uchádzať o hlasy Akademikov, musia ho najneskôr do polnoci 31. decembra uviesť v komerčnom kine v okrese Los Angeles a premietať ho tam minimálne sedem po sebe nasledujúcich dní.

Podľa pravidiel má mať celovečerná snímka viac ako 40 minút a v kinách ju musia premietať na 35 alebo 70-milimetrovom filme, prípadne v zodpovedajúcom digitálnom formáte. Okrem toho tiež nesmie absolvovať premiéru inak ako v kine, čo vylučuje diela premiérované v televízii alebo na internete.

O Najlepšiu pôvodnú pieseň sa uchádza 79 skladieb

Akadémia tiež informovala, že o nomináciu v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň sa uchádza 79 skladieb a v kategórii Najlepšia pôvodná hudba je v hre 114 uchádzačov.

Nominácie v 87. ročníku zverejnia 15. januára a udeľovanie cien americkej Akadémie filmových umení a vied sa bude konať 22. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Ceremoniál bude moderovať americký herec, spevák, režisér a producent Neil Patrick Harris.

Informácie pochádzajú z webstránky www.oscars.org a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia