Billa Cosbyho obvinila zo znásilnenia ďalšia žena

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cosby
Amerického herca Billa Cosbyho neobvinia v súvislosti s údajným sexuálnym obťažovaním. Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 27. januára (WEBNOVINY) – Americký herec Bill Cosby, ktorý v súčasnosti čelí viacerým obvineniam zo sexuálneho obťažovania, údajne v roku 1969 nadrogoval a znásilnil aj bývalú manažérku v oblasti zábavy Cindru Ladd.

Znásilnená žena Cosbymu dôverovala

Manželka hollywoodskeho producenta Alana Ladda Jr. to uviedla v článku, ktorý v pondelok publikoval denník The Huffington Post. V texte nesúcom názov Cosby: ‚Trust Me.‘ (v preklade Cosby: Ver mi, pozn. SITA) priblížila detaily znásilnenia, ktorého sa mal predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) dopustiť.

Ako napísala Ladd, s Cosbym sa stretla, keď mala 21 rokov a pracovala v New Yorku. „Vypýtal si moje telefónne číslo a ja som mu ho dala. Začali sme spolu chodiť von, do kina, pozerali sme televíziu a jedli pizzu a hot dogy v mojom byte,“ uviedla Ladd, pričom poznamenala, že Cosby bol už v tej dobe ženatý s manželkou Camille.

Následne popísala, ako sa jednu noc s Cosbym stretla v byte, ktorý vraj patril jeho známemu. Keďže mala migrénu, Cosby jej ponúkol liek. Hoci sa ho spýtala, čo to je, odpovedal jej otázkou ‚Nedôveruješ mi?‘. „Samozrejme, že som mu verila. Bol to Bill Cosby,“ priznala Ladd.

Video: Ukážka zo Show Billa Cosbyho

Bill Cosby čelí až viac než dvadsiatim obvineniam zo zneužitia

Ladd ďalej uviedla, že spomienky na ďalšie udalosti večera má zahmlené. „Čo si však pamätám, živo a jasne, je, že som sa ráno zobudila nahá v posteli v byte Cosbyho priateľa. Cosby bol v župane a správal sa, akoby sa nič zvláštne nestalo. Bolo mi jasné, že mal so mnou sex. Bola som zhrozená, cítila sa trápne a hanbila som sa. Nad posteľou bolo zrkadlo a to ma ešte viac šokovalo,“ napísala.

Ako tiež priblížila, Cosbyho čin sa rozhodla nenahlásiť polícii. „Bola iná doba a „znásilnenie počas rande“ bolo neexistujúci pojem. Stále som sa pýtala samej seba, prečo sa mi to stalo,“ vysvetlila, pričom taktiež uviedla, že sa o tejto udalosti rozhodla verejne hovoriť po prvý raz a aj naposledy.

Sedemdesiatsedemročný Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než dvadsiatim obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom štyri z údajných obetí ho aj zažalovali. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú herec údajne obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa mal stať príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy.

Kalifornské zákony umožňujú podať žalobu do troch rokov po tom, ako obeť sexuálneho zločinu zistí, že utrpela ujmu. Žena teraz žiada proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné tri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich rodák z Philadelphie prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky.

William Henry Cosby Jr.

účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 – 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 – 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 – 1995), sitkome Cosby (1996 – 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents the Cosnarati: State of Emergency (2009).

Informácie pochádzajú z webstránok www.aceshowbiz.com, www.huffingtonpost.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bill Cosby