Svetová premiéra filmu Rýchlo a zbesilo 7 bude v Los Angeles

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rýchlo a zbesilo
Paul Walker stihol pred smrťou nakrútiť len približne polovicu potrebných záberov. Foto: Ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 25. februára (WEBNOVINY) – Svetová premiéra očakávaného filmu Rýchlo a zbesilo 7 bude 1. apríla v Los Angeles. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter, ktorému to potvrdil nemenovaný zdroj. Pôvodne sa pritom premiéra mala konať 10. marca v Abú Zabí, kde nakrútili niekoľko scén. Lokalitu vraj zmenili preto, že partnerka herca Vina Diesela Paloma Jimenez, má v čase uvedenia snímky do kín priviesť na svet tretieho potomka.

„Keď sa to dieťa narodí, chce byť so svojou rodinou. Kto by to tak nechcel?“ prezradil zdroj o 47-ročnom predstaviteľovi Dominica Toretta. Herec, ktorý sa na spomínanom diele podieľa aj ako producent, si stráži svoje súkromie a oficiálne zatiaľ nepotvrdil, či sa stane trojnásobným otcom. S mexickou modelkou má už dcéru Haniu Riley a syna Vincenta.

Video: Trailer k filmu Rýchlo a zbesilo 7

V akčnom trileri Rýchlo a zbesilo 7 režiséra Jamesa Wana uvidia diváci a diváčky okrem spomínaného Diesela aj herca Paula Walkera, ktorý tragicky zahynul v novembri 2013. Práve jeho nečakaná smrť skomplikovala nakrúcanie siedmeho Rýchlo a zbesilo. Produkcia napokon pokračovala od apríla 2014 s upraveným scenárom, keďže Walker, predstaviteľ jednej z hlavných postáv, pred smrťou stihol nakrútiť len približne polovicu potrebných záberov.

Chýbajúce scény dorábali s dvojníkom a tiež s bratmi zosnulého herca, Calebom a Codym. V postprodukcii tvorcovia používajú technológiu CGI (computer-generated imagery, pozn. SITA) a dosiaľ nezverejnené zábery nakrútené pre predchádzajúce filmy zo série. V snímke si zahrali aj Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Elsa Pataky, Tyrese Gibson, Christopher „Ludacris“ Bridges, Lucas Black, Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa alebo Kurt Russell. Scenár napísal Chris Morgan. Rýchlo a zbesilo 7 do slovenských kín uvedú 2. apríla.

Vin Diesel sa dostal do povedomia verejnosti koncom 90. rokov. Okrem spomínanej akčnej série Rýchlo a zbesilo si zahral v snímkach ako Zachráňte vojaka Ryana (1998), Čiernočierna tma (2000), Kokaínový kartel (2003), Riddick: Kronika temna (2004), Cumlikátor (2005), Dokážte mi vinu (2006), Babylon A.D. (2008) alebo Riddick (2013). Vo filme Strážcovia Galaxie (2014) nahovoril Groota, pričom by jeho hlas nemal chýbať ani v pokračovaní, ktoré má mať premiéru v máji 2017. Od augusta 2013 nesie jeho meno jedna z hviezd na hollywoodskom Chodníku slávy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.hollywoodreporter.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kurt RussellPaul WalkerVin Diesel