TV JOJ uvedie nový sitkom Kolabs, hlavným hrdinom je Zsolty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Batthyany
Peter Batthyany (na snímke) stvárňuje v novom sitkome hlavného hrdinu Zsoltyho. Foto: archívne, SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 25. marca (WEBNOVINY) – Televízia JOJ uvedie vo štvrtok večer nový sitkom Kolabs. Predstavia sa v ňom Peter Batthyany, Ady Hajdu, Michaela Čobejová, Roman Pomajbo, Jana Oľhová, Eva Večerová, Ibrahim Maiga alebo Jevgenij Ivanovič Libezňuk.

Autorkou námetu nového formátu je manželka Petra Batthyanyho. Dagmar Batthyany ho pôvodne vymyslela pre divadelnú hru. Sitkom vznikol následne v réžii Martina Babulica.

Z divadelného predstavenia urobili seriál

„Ja som točil s Peťom Batthyanym jeden taký komický skeč a tam sme si veľmi sadli ako ľudia, vtedy nám to vyšlo, bolo to vtipné a na základe toho ma Peťo oslovil, že majú jedno divadelné predstavenie, ktoré by radi pretransformovali na televízny seriál. Slovo dalo slovo a začali sme na tom pracovať,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA.

„Rád sa zabávam, mám rád produkciu sitkomov, tak sme si povedali, že to vyskúšame a dúfam, že sa nám to darí,“ poznamenal. „Kým sme sa dostali k tomu, že sme natočili pilotný diel, trvalo to skoro rok, rok a pol. Snažili sme sa to vychytať, aby to bolo vtipné, aby tie postavy žili, aby boli uveriteľné,“ uviedol Babulic.

Bratranci sa rozhodnú pomáhať

Ústredná dejová línia nového sitkomu sa točí okolo hlavného hrdinu Zsoltyho (Peter Batthyany), ktorý sa po 15 rokoch vracia do svojho rodného mestečka. Nasťahuje sa k svojmu bratrancovi Vasiľovi (Ady Hajdu), pre ktorého je celoživotným vzorom. Vasiľ je nezamestnaný vedec, ktorého opustila manželka.

Zsolty sa preto rozhodne, že mu pomôže, a to tak, že sa k nemu nasťahuje a bude mu riadiť život podľa svojich predstáv. Inšpiruje sa televíznym guru a rozhodne sa, že správna cesta k vytúženým peniazom vedie cez koučing ľudí.

Podľa princípu „kto umí ten umí, kto neumí ten učí” bratranci riešia problémy svojich klientov. Svojej rodine, kamarátom a ľuďom, ktorí sa omylom ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste, sa usilujú pomôcť dobre mienenou „radou”, z čoho vzniká veľa komických situácií a humorných stretov.

Adymu Hajdu sa sitkom páči

„Na nakrúcaní je dobrá atmosféra, zatiaľ sa zabávame, a keď sa bude zabávať aj divák, to je najdôležitejšie,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA Ady Hajdu.

„Už som stvárnil veľa dramatických aj humorných postáv, ale nikdy som nerobil sitkom v televízii. Sitkom je matematika, musíte povedať tri repliky, pauza a potom príde pointa, a keď príde pointa a nikto sa nezasmeje, tak sa to nepodarilo. Ale dôležité je, že tým nikomu neublížime. Keď ma niekto nemá rád, nevadí, nech ma prepne. Uvidíme, čo povedia ľudia, ako zareagujú. Som fakt zvedavý, či sa im to bude páčiť. Priznám sa, že mne sa to páči,“ dodal. Televízia JOJ bude nový formát vysielať každý štvrtok o 21:45.

Informácie pochádzajú od PR manažérky TV JOJ Kataríny Gajdošíkovej a z webstránky kolabs.joj.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ibrahim MaigaRoman Pomajbo
Firmy a inštitúcie TV JOJ