Princ Charles vyznamenal herečku Joan Collins

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Charles collins
Anglická herečka Joan Collins získala za prácu pre charitatívne organizácie Rad britského impéria. O Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. marca (WEBNOVINY) – Anglická herečka Joan Collins získala za prácu pre charitatívne organizácie Rad britského impéria. Osemdesiatjedenročnej rodáčke z Londýna udelil titul Dame princ Charles počas ceremoniálu, ktorý sa konal vo štvrtok v Buckinghamskom paláci.

Collins si podľa vlastných slov nikdy nemyslela, že získa toto vyznamenanie. „Nikdy som sa o to neusilovala. Chcela som byť len príležitostná herečka, pracujúca herečka a niekto, kto bude môcť stále hrať,“ dodala predstaviteľka Alexis zo seriálu Dynastia (1981 – 1989), ktorú na slávnosti sprevádzal jej piaty manžel Percy Gibson a tiež dve deti.

Joan Henrietta Collins

sa venuje herectvu už od detstva. Študovala na Kráľovskej akadémii divadelných umení. Zahrala si vo filmoch ako The Girl in the Red Velvet Swing (1955), Rally ‚Round the Flag, Boys! (1958), Bravados (1958), The Stud (1978), The Bitch (1979) či Flintstonovci 2 (2000).

Za účinkovanie v spomínanom televíznom hite Dynastia ju šesť ráz nominovali na Zlatý glóbus, pričom v roku 1983 trofej aj získala. Od toho istého roka má aj hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Princ Charles