Film S tvárou anjela odhalí prípad vraždy britskej študentky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
S tvárou anjela
Foto: Barracuda Movie

BRATISLAVA 17. apríla (WBN/PR) – V roku 2007 bola v talianskom meste Perugia nájdená zavraždená britská študentka Meredith Kercher. Jednou z obvinených sa stala jej spolubývajúca, Američanka Amanda Knox. Vyšetrovanie tohto prípadu dlho ovládalo svetové média, z ktorých niektoré venovali obrovskú pozornosť zločinu a jeho aktérom.

Týmto kontroverzným prípadom sa inšpiroval režisér Michaela Winterbottoma vo filme S TVÁROU ANJELA, ktorý prichádza od slovenských kín 23. apríla. Nie je to však detektívka, thriller alebo filmová rekonštrukcia ako by sa dalo čakať. Hrdinovia filmu skôr ako vrahov a dôkazy hľadajú osobné vyrovnanie sa s takýmto šokujúcim násilným činom a jeho dozvukmi. Snaží sa preskúmať, prečo je spoločnosť do takej miery posadnutá násilím a prečo nás fascinujú vraždy.

OBRAZOM: S tvárou anjela

Hlavnou postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), ktorý dostane príležitosť natočiť film podľa pripravovanej knihy americkej novinárky Simon Fordovej (Kate Beckinsale). Tá sa zaoberá kontroverzným súdnym procesom študentky obvinenej z vraždy svojej spolubývajúcej. Simone a Thomas idú do Talianska, aby sa s prípadom bližšie zoznámili. Po tom, čo navštívia miesto činu, začne Thomas pochybovať nie len o ľuďoch okolo seba, na čele s filmovými investormi a ľuďmi z médií, ale aj sám o sebe a svojich motívoch.

Náš film nie je o tom, čo kto urobil,“ hovorí Michael Winterbottom. „Nie je to o samotnom akte zabíjania. Myslím, že to je o tom, prečo sme násilím fascinovaní- čo je na ňom príťažlivé? Skôr než sa s tým vysporiadať prostredníctvom skutočného alebo fiktívneho prípadu, sme si položili otázku: Aké je to byť rodičom niekoho, kto bol zabitý? Aké je to byť rodičom niekoho, koho obvinili z vraždy?

TRAILER: S tvárou anjela (The Face of an Angel)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať