Cosbyho zastihla ďalšia žaloba, modelku nazval klamárkou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bill Cosby
Komediálny herec Bill Cosby čelí v súčasnosti viacerým obvineniam zo sexuálneho zneužívania, pre ktoré sa už v minulosti postavil aj pred súd. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. mája (WEBNOVINY) – Americký herec Bill Cosby čelí ďalšej žalobe za urážku na cti. Tú naňho v stredu na vyššom súde okresu Los Angeles podala modelka a televízna celebrita Janice Dickinson, ktorá vlani v novembri pre reláciu Entertainment Tonight vyhlásila, že ju Cosby v roku 1982 nadrogoval a znásilnil.

Na políciu podľa vlastných slov nešla, pretože sa bála, že sa jej herec bude chcieť pomstiť. Sedemdesiatsedemročný komik jej tvrdenia odmietol a označil ju za klamárku, čím podľa slov Dickinson poškodil jej dobré meno. Modelka chce proces s porotou a od predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) žiada bližšie nešpecifikované odškodné.

Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než 40 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom okrem Dickinson ho zažalovali aj štyri ďalšie údajné obete. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú vraj herec obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok.

Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žena taktiež chce, aby o hercovej vine či nevine rozhodla porota a požaduje bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné tri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich Cosby prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Herec už požiadal o zamietnutie tejto žaloby.

William Henry Cosby Jr.

účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 – 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 – 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 – 1995), sitkome Cosby (1996 – 2000) či v snímke Otec je duch (1990).

Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bill Cosby