Zomrel český herec známy z filmu Tri oriešky pre Popolušku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jiří Krytinář
Český herec mal kvôli svojej výške dlhodobé zdravotné problémy. Zomrel vo veku 68 rokov. Foto: facebook.com/JiříKrytinář

PRAHA 29. septembra (WebNoviny.sk) – Český herec Jiří Krytinář zomrel v utorok dopoludnia vo veku 68 rokov. Pred server iDNES.cz to povedal majiteľ agentúry Arabela Production Jiří Rámeš, ktorý organizuje futbalové stretnutia známych osobností.

„Zomrel dnes okolo desiatej hodiny dopoludnia. Je mi z toho smutno, boli sme kamaráti,“ uviedol dnes večer Rámeš. S Krytinářom sa poznali vďaka futbalu, známy herec totiž zápasy často moderoval. „Mal dlhodobé a vážne zdravotné problémy spojené s jeho výškou,“ povedal a dodal, že nevie, či jeho smrť s týmito zdravotnými problémami súvisí alebo nie.

Krytinář stvárnil viac ako 70 filmových rolí, zahral si aj v rozprávkach Tri oriešky pre Popolušku alebo Arabela alebo vo filme slovenského režiséra Juraja Jakubiska Nejasná správa o konci sveta. Pôsobil v divadle Alhambra, v Divadle Karla Heřmánka, v Divadle Bez zábradlí a bol členom Hudobného divadla v Karlíne.

V roku 2006 vydal knihu spomienok na svojich hereckých kolegov s názvom Pozerám sa nahor. Neskôr založil vlastné zájazdové divadlo DJK. Býval označovaný za najmenšieho českého herca, po prekonanej chorobe v ranom detstve sa jeho rast zastavil na 122 centimetroch. Ochorenie mu komplikovalo život, musel preň napríklad podstúpiť výmenu kolenných kĺbov a početné rehabilitácie, napísal server iDNES.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia