Ďalšie tri ženy obvinili Cosbyho zo sexuálneho obťažovania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bill Cosby
Americký herec Bill Cosby čelí obvineniam zo sexuálneho zneužívania. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. októbra (WebNoviny.sk) – Americký herec Bill Cosby čelí ďalším trom obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Istá Pamela Abeyt tvrdí, že ju predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) zneužil v roku 1979.

Vtedy 25-ročná začínajúca modelka stretla herca v Las Vegas a chcela, aby jej pomohol získať prácu v magazíne Playboy. Cosby jej na druhý deň kúpil oblečenie za 2500 dolárov a išli sa spolu najesť. „Nepamätám si, ako som odišla. Keď som sa prebudila, neležala som v mojej izbe, ale v posteli Billa Cosbyho. Potom som sa po druhý raz prebrala a opäť omdlela. Keď som nadobudla vedomie, videla som dvoch ďalších nahých ľudí pri posteli. Bill sedel na kraji postele a opäť som omdlela,“ uviedla Abeyt, ktorá na ďalší deň odletela domov.

Doma prišla na to, že jej chýbajú nohavičky

K druhému prípadu údajne došlo v roku 1976. Čašníčka Sharon Van Ert pracovala v džezovom klube Concerts By The Sea na Redondo Beach. Cosby ju odprevadil do auta, no povedal, že príliš veľa pila a nemôže šoférovať. Ako ďalšie si pamätá, že ju herec začal chytať za nohu. Neskôr sa prebudila sama v aute a uvedomila si, že ju musel nadrogovať, pretože zvracala. Doma prišla na to, že jej chýbajú nohavičky, ktoré už nikdy nenašla. Na ďalší deň oznámila incident manželke majiteľa klubu, no nikto situáciu neriešil.

Treťou ženou, ktorá obvinila 78-ročného rodáka z Philadelphie z obťažovania, je Lisa Christie. Niekdajšia Mrs. America tvrdí, že účinkovala s hercom v reklamách a príležitostne spolupracovali aj na Show Billa Cosbyho. Dvojica sa stretla neskôr v džezovom bare, kde Cosby povedal Christie, že vyzerá ako Lisa Bonet a mohla by ju nahradiť v spomínanom seriáli. O niekoľko rokov sa opäť stretli v hoteli v Chicagu, kde herec podal žene nápoj a snažil sa ju pobozkať. Po tom, ako ho odmietla, jej povedal, že pokiaľ chce preraziť, musí sa s ním vyspať. Christie však prespala na pohovke a ráno opustila hotel. „Som jedna z tých, ktoré mali šťastie a pánovi Cosbymu utiekli. Teraz som tu však na to, aby som podporila jeho obete,“ vyhlásila Christie.

Bill Cosby čelí už viac ako 50 sexuálnym obvineniam

Herec v súčasnosti čelí už viac ako 50 podobným obvineniam, ktoré však vytrvalo odmieta. Aj napriek tomu bude musieť 9. októbra vypovedať pod prísahou v súvislosti s obvinením zo sexuálneho obťažovania istej Judy Huth. Tá komika zažalovala vlani v decembri. Incident sa podľa nej stal v roku 1974 v kalifornskej rezidencii zakladateľa magazínu Playboy Hugha Hefnera, známej ako Playboy Mansion. Huth mala v tom čase 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však naňho aj tak podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred zhruba troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žiada preto proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Cosby požiadal o zamietnutie žaloby, no súd mu nevyhovel.

Komika zažalovali aj ďalšie štyri ženy. Tie podľa vlastných slov utrpeli urážku na cti. Cosby ich totiž prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Herec požiadal aj o zamietnutie týchto žalôb. Nedávno sa pritom na verejnosť dostali informácie, že sa Cosby v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex. Komikov právnik Patrick O’Connor následne uviedol, že sedatíva, ktoré jeho klient podal ženám, ľudia v 70. rokoch minulého storočia bežne používali na zvýšenie sexuálneho apetítu.

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 – 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 – 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 – 1995), sitkome Cosby (1996 – 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bill Cosby