Študent plánoval v škole v Ansbachu apokalypsu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

ANSBACH 18. septembra (WEBNOVINY) – Osemnásťročný študent gymnázia v Ansbachu, ktorý vo štvrtok ráno vtrhol do školy vyzbrojený sekerou, nožmi a Molotovovými koktailmi a zranil 9 osôb, si ten deň označil v kalendári slovami „dnes apokalypsa“. Štátny prokurátor v Ansbachu Jürgen Krach v piatok uviedol, že mladík je v nemocnici v umelom spánku a zatiaľ ho nemôžu vypočúvať. Lekári ho chcú prebrať v piatok. Pri prehliadke domu mladíka našli policajti kalendár s označením dňa, kedy si útok v škole naplánoval. Meno útočníka zákon neumožňuje zverejniť. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy. Prokurátor tiež uviedol, že polícia vypočula rodičov

Po vtrhnutí do školy vo štvrtok ráno o 8.30 mladík zranil 9 osôb. Polícia, ktorú zavolali zo školy, mladíka vo vestibule školy postrelila. Učiteľ a 6 žiakov utrpeli popáleniny po tom, ako útočník hodil zápalné fľaše do triedy, zranenia nie sú život ohrozujúce, uviedla polícia. Päťnásťročné dievča, ktorú útočník udrel sekerou do hlavy, však leží v nemocnici a jej stav je kritický. Ďalšia 15-ročná žiačka je tiež v nemocnici, pretože popáleniny, ktoré utrpela, sú vážnejšie. Približne 700 žiakov urýchlene opustilo 500-ročnú strednú školu Carolinum. Zatiaľ nie je známe, či si útočník zámerne vybral svoje obete.

Riaditeľ školy Frank Stark povedal v piatok novinárom, že mladík sa zapísal na týždňový školský výlet do Ríma spolu so 65 spolužiakmi, na ktorý mali odísť v deň útoku. Prokurátor uviedol, že útočníka nezačnú po prebudení hneď vypočúvať, no obvinia ho z pokusu o vraždu.

Štvrtkový útok je už druhý v tomto roku. V marci zastrelil 17-ročný Tim Kretschmer 12 osôb v jeho bývalej škole v meste Winnenden. Po úteku zabil ďalších troch ľudí a potom sa zastrelil.

SITA/AP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať