Žilina sa pričinila o odstúpenie členov vedenia Ha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

SPLIT 7. augusta (WEBNOVINY) – Štvrtková prehra chorvátskeho vicemajstra Hajduku Split s MŠK Žilina 0:1 v odvetnom zápase 3. predkola futbalovej Európskej ligy 2009/2010 a z toho vyplývajúci postup slovenského zástupcu do play-off fázy mali za následok odstúpenie niekoľkých členov vedenia balkánskeho mužstva. Šéf klubu Mate Peros, riaditeľ Fredi Fiorentini a člen predstavenstva Luka Miličič podali demisiu na svoje funkcie.

Zlý výkon svojich zverencov mal negatívny vplyv aj na nového trénera Hajduku Ivicu Kaliniča, pre ktorého to bolo premiérové vystúpenie na lavičke domáceho mužstva. Bezprostredne po zápase ho pre srdcové problémy odviezli do miestnej nemocnice.

Po stretnutí sa približne 500 priaznivcov domáceho tímu pokúšalo dostať do klubových kancelárií, kde mali v úmysle slovne napadnúť vedenie klubu. To sa im nepodarilo, preto čakali pred vchodom na štadión Poljud a hlasnými pokrikmi dali jasne najavo, čo si myslia o funkcionároch mužstva. Dosiahli odstúpenie šéfa klubu Mateho Perosa, riaditeľa Frediho Fiorentiniho a člena predstavenstva Luku Miličiča.

Mužstvo je pripravené vyhrávať aj naďalej, vyhlásil tréner Žiliny Hapal

Futbalisti MŠK Žilina bravúrne zvládli odvetný duel 3. predkola Európskej ligy UEFA 2009/2010. Úspech je to veľký a navyše aj zaslúžený, pretože aj keď v odvete o čosi viac predviedli domáci, pri pohľade na obraz oboch duelov (ten pod Dubňom sa skončil remízou 1:1) je jasné, že Hajduk sa nemá na čo sťažovať. Ani v jednom súboji toho príliš neukázal, čím zdupľoval nevydarený úvod novej sezóny. „Bílí“ zatiaľ ani v jednom zo štyroch súťažných súbojov v ročníku 2009/2010 nezvíťazili.

Po stretnutí mali obaja hlavní kormidelníci úplne iné starosti. Zatiaľ čo Pavel Hapal prišiel na tlačovú konferenciu z hráčskej kabíny ako po poriadnej veľkonočnej oblievačke, lodivod Hajduku Ivica Kalinič bol na ceste do nemocnice. Srdcové problémy, do značnej miery spôsobené víťazným gólom Ivana Lietavu zo 76. min, mu nedovolili dokoučovať zápas. Musel byť hospitalizovaný, pričom až neskoršie vyšetrenia ukážu, čo sa vlastne stalo.

Kouč hostí rovnako ako všetci fanúšikovia Žiliny, ktorých do Splitu pricestovalo asi 50, je presvedčený, že postup MŠK je zaslúžený. „Keď sa na to pozriem z hľadiska oboch duelov, tak určite áno. Myslím si, že sme si dokázali vytvoriť viac gólových príležitostí a aj sme skórovali viackrát ako súper. Celkovo musím svoje mužstvo pochváliť, pretože neustále drelo a bojovalo o svoju šancu,“ povedal Pavel Hapal v rozhovore pre agentúru SITA a pokračoval: „Samozrejme, že sme mali aj šťastie. Navyše nás svojimi zákrokmi podržal brankár Perniš. Takže celkovo by som to zhodnotil asi tak, že to bol šťastne vydretý postup.“

Vzhľadom na vynútenú absenciu zraneného Stanislava Angeloviča musel čerstvý štyridsiatnik Hapal improvizovať na poste pravého obrancu. Svoju premiéru na tejto pozícii si odkrútil brazílsky útočník Adauto a keďže po jeho veľkej chybe v druhom polčase gól nepadol, dá sa jeho výkon hodnotiť vysoko pozitívne. „Od začiatku sme počítali s tým, že to bude práve Ady, kto nahradí Angeloviča. V Žiline si už vyskúšal viacero postov, hral už defenzívneho záložníka, proti Trnave na niekoľko minút aj stopéra. Rýchlostne aj technicky je dobre vybavený, aj keď občas bolo vidieť, že mu tento flek až tak veľmi nesedí. Napríklad aj pri tej veľkej šanci domácich, keď chcel celú situáciu vyriešiť futbalovo. V šestnástke to ale treba robiť inak,“ skonštatoval český lodivod MŠK. „Šošoni“ takmer doplatili v dvojzápase proti Hajduku na dve navlas rovnaké zaváhania. To prvé, Mrázovo, v dueli pod Dubňom Chorváti zužitkovali, na štadióne Poljud sa im to, našťastie,

Už v piatok popoludní, tesne po tom, ako futbalisti Žiliny pristanú na Slovensku, bude Pavel Hapal pozorne sledovať žreb play-off Európskej ligy UEFA. „Verím, že tentoraz nám už dopraje prijateľnejšieho súpera. Hajduk bol veľmi náročný protivník, ktorý hráčom zobral veľa síl. Som však presvedčený, že toto mužstvo je veľmi dobre pripravené a najmä naladené na ďalšie víťazstvá,“ dodal.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavel Hapal