Kaliňák dostane na bezpečnosť menej ako tento rok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 30. septembra (WEBNOVINY) – Zložky ministerstva vnútra získajú v budúcom roku menej peňazí, ako mali v tomto. Kým tento rok dostali vyše 891 mil. eur, na budúci budú mať o vyše 74 mil. eur menej. V návrhu rozpočtu, ktorý dnes schválila vláda a bude o ňom rokovať parlament, rezort financií tvrdí, že v porovnaní s rokom 2006 zaznamenáva oblasť bezpečnosti 16,9-percentný nárast. Podľa materiálu sú v ňom zohľadnené aj výdavky na nový systém odmeňovania policajtov, hasičov a horských záchranárov.

Policajný zbor SR a inštitucionálna podpora rezortu vnútra dostane 664 mil. eur. Viac ako polovica výdavkov je určených na ochranu verejného poriadku a bezpečnosť. Hraničná a cudzinecká polícia má získať na budúci rok 1,41 mil. eur. Na nákup čistopisov dokladov má ísť 8,63 mil. eur. O vyše 400-tisíc eur získajú viac záchranné zložky. Národný bezpečnostný úrad dostane 8,80 mil. € a Slovenská informačná služba 43,3 mil. €.

Menej peňazí získajú na budúci rok obvodné úrady a archívy. Na riadenie a výkon správy úradov má ísť takmer 50 mil. eur, čo je oproti tomuto roku menej o sedem miliónov eur. Dva štátne ústredné archívy a osem štátnych archívov získajú 7,7 mil. eur. Na zabezpečenie volieb do orgánov samosprávy obcí, volieb do Národnej rady SR a doplňujúcich volieb má ísť na budúci rok 16,1 mil. eur.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať