Pri havárii cessny v ČR zahynuli traja dospelí, di

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

PRAHA 16. augusta (WEBNOVINY) – Do rieky neďaleko českého mesta Strakonice sa v nedeľu zrútilo malé motorové lietadlo typu Cessna so štyrmi cestujúcimi na palube. Traja dospelí zomreli, v nemocnici bojuje o život dieťa. Nešťastie sa stalo pred desiatou hodinou blízko kempu v Podskalí. Lietadlo spadlo do rieky Otava. Zranenému dievčaťu dostať sa na breh pomáhali hasiči. V nedeľu o tom informoval český spravodajský portál iDNES.cz.

„Na mieste sú všetky zložky integrovaného záchranného systému, samozrejme tam mieri tiež letecká inšpekcia,“ uviedol pre iDNES.cz juhočeský policajný hovorca Jiří Matzner. Stroj odštartoval zo strakonického letiska po siedmej hodine, havaroval počas návratu, niekoľko minút pred pristátím, informoval pracovník letiska František Přibil. Dodal, že lietadlo patrilo tamojšiemu aeroklubu.

„Lietadlo bolo z časti v rieke Otava a z časti na brehu,“ informovala iDNES.cz hovorkyňa krajských hasičov Nicole Hovorková. „Hasiči vytiahli zranené dieťa z vody a zaistili stroj. Ďalšie vyslobodzovacie práce budú prebiehať až po vyšetrení nehody,“ dodala.

Malé lietadlo typu Cessna havarovalo tiež v piatok v pražskej časti Letňany. Na štvormiestnom stroji sa pri pristávaní odlomilo koleso, následky však neboli zďaleka také tragické – jeden z cestujúcich skončil v nemocnici, ostatní traja boli zranení iba ľahko.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať