Trnava neuspela proti Ružomberku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 22. augusta (WEBNOVINY) – Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 7. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže – Corgoň ligy 2009/2010:

MFK Ružomberok – Spartak Trnava 2:1 (0:1)

Góly: 57. a 79. Ďubek – 39. Kožuch, ŽK: 28. Sivčevič, 38. Lačný, 90.+ P. Penksa – 8. P. Ďuriš, 10. Ľ. Bernáth, 75. Kralj, 82. Doležaj, ČK: 77. J. Kotula (Trnava) za kopnutie protihráča, rozhodovali: Chmura – Laskovský, E. Weiss, 3621 divákov

Od začiatku boli agilnejší domáci, ktorí si vypracovali aj niekoľko šancí. V 4. min našiel Ďubek presnou prihrávkou Zošáka, ktorého krížny strelecký pokus brankár Spartaka Kralj inštinktívne vyrazil. O štyri minúty nato opäť Ďubek nezištne naservíroval Božokovi, ten však z dobrej pozície netrafil bránku. Potom sa šance striedali na oboch stranách, ale k vážnejšiemu momentu nedošlo. V 21. min niekoľkominútovú hluchú pasáž prerušil Jakubička, ďalekonosný strelecký pokus trnavského obrancu však nebol presný. Následne Ďubekov pas pristál na nohe Zošáka, ale kapitán MFK sa v priamom súboji s Kraljom nepresadil. V 39. min podnikli rýchly výpad hostia, ktorý zakončil Kožuch umiestnenou strelou za Penksov chrbát – 0:1. Krátko nato bol blízko k vyrovnaniu Zošák, v koncovke však nemal šťastie.

Liptáci, hladní po prvom víťazstve v aktuálnej sezóne, pokračovali aj po zmene strán v ofenzívnom snažení. Ďalšiú gólovú príležitosť však mali Trnavčania, Netova strela po Ďurišovej prihrávke skončila na pozornom Penksovi. Ružomberčania sa nevzdávali a v 57. min sa konečne dočkali. Strelu striedajúceho Pilára vyrazil Kralj pred Ďubeka, ktorý loptu z prvej zasunul do siete – 1:1. Potom sa hralo zväčša v strede ihriska a pomaly upadajúce napätie preťala až 72. min a v nej šanca Trnavy, ktorú neúspešne zakončoval Neto. V 77. min kopol Kotula do hlavy Zošáka a hlavný rozhodca Chmura ho poslal predčasne pod sprchy. Následne odpískaný trestný kop zrealizoval Ďubek excelentne a poslal svoj tím do vedenia – 2:1. Až do konca stretnutia sa na tomto stave už nič nezmenilo, a tak si Ružomberok zapísal svoje prvé víťazstvo v sezóne.

MFK Dubnica – FC Nitra 3:0 (1:0)

Gól: 34. M. Filo ml., 63. Nosek, 82. Kiška, ŽK: 58. Kaspřák, 68. Áč (obaja Nitra), rozhodovali: Horváth – Mókoš, Kubica, 2870 divákov

V súboji posledného v tabuľke s prvým strieľal v 7. min z diaľky domáci Grendel, ktorý vyskúšal, ako sa to bude dať na klzkom teréne. Na obidvoch stranách to išlo celkom dobre, stretnutie malo dobré tempo. V 13. min strieľal hosťujúci Šimončič, no neúspešne. Potom loptu podbehol brankár Nitry Hroššo, Nosekovi sa ju zachytiť nepodarilo. Následne pred Porázikom „upratal“ Martin Tóth a na druhej strane nemieril presne Kaspřák. Potom Kóňa vyskúšal z väčšej vzdialenosti Ďurča a ani Šulek z protiakcie Hroššovi starosti nenarobil. V dubnickej zostave sa po treste objavil útočník Michal Filo ml. a v 26. min vypálil projektil medzi divákov. O osem minút neskôr dubnický odchovanec predviedol, že ešte nezabudol dávať ligové góly, keď do nitrianskej siete zasunul loptu po skvelej finálnej prihrávke Šuleka – 1:0. O minútu nato mohlo byť vyrovnané, ale to by musel Rák mieriť presnejšie. Obaja tréneri nabádali svojich zverencov k odvážnemu hernému prejavu.

Domáci, ktorých viedol už staronový kouč Peter Gergely, nadviazali aj v druhej polovici na dobre rozbehnutý zápas. Futbalisti Dubnice kontrolovali priebeh hry a dostávali sa častejšie do streleckých príležitostí. V 63. min sa ocitol stredný obranca Nosek v správnej chvíli na správnom mieste a zblízka zvýšil na 2:0. Úsilie domácich gradovalo, naopak, hostia spod Zobora upadali do bezradnosti. Výborne hral „nahrávač“ Šulek, sedela mu spolupráca s Tomášom Zápotokom a užitočný bol aj ďalším zakončovateľom. V 82. min sa Šulek pričinil o tretí zápis Dubničanov, na jeho prihrávku zareagoval umiestnenou strelou Kiška – 3:0. Hostia dohrávali so zvesenými hlavami, výnimkou bola strela Mikuša v 87. min.

DAC 1904 Dunajská Streda – Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:1)

Góly: 31. Bruško, 77. Pečovský, ŽK: 30. Pečovský (B. Bystrica), rozhodovali: Pavlík – Csabay, T. Somoláni, 6100 divákov

Napriek daždivému počasiu sa hral na Žitnom ostrove veľmi svižný a okulahodiaci futbal. Už v 6. min mohla Banská Bystrica vyhrávať 2:0. Najprv v úvodnej minúte po Majusovom zaváhaní unikol na pravom krídle Marek Kuzma, pripravil šancu Uškovičovi, ale ten minul zblízka ľavý horný roh bránky domácich. V 6. min rýchlonohý Seye zobral loptu Majusovi, no Bruško v páde len opečiatkoval žrď Novotovej svätyne. Domáci odpovedali Nikoličovou šancou, tú však zabrzdila zdvihnutá zastávka asistenta hlavného rozhodcu. V 25. min Hassan po šikovnej kľučke naservíroval presný center na N´Kendovu hlavu, ale brankár Boroš bol pripravený. V 26. min sa zranil špílmacher DAC-u Halimi a nahradila ho rakúska posila Dunajskostredčanov Richard Wemmer. O päť minút neskôr po šikovnej prihrávke Seyeho oklamal Uškovič pohybom Majusa, pustil do tutovky Bruška a ten nedal prízemnou strelou šancu Jánovi Novotovi – 0:1. Do polčasovej prestávky zaujala ešte strela Hassana z dvadsaťmetrovej vzdialenosti.

Druhý polčas sa odohral prakticky len pred hosťujúcim brankárom Borošom. Banskobystričania vyčkávali na brejkové príležitosti a táto taktika, aj keď s veľkou dávkou šťastia, sa im vyplatila. Najprv v 56. min najlepší strelec domácich Koejoe takmer prekonal Boroša, ten však vytiahol vynikajúci reflexívny zákrok. O štyri minúty sa N´Kendo rútil na hosťujúceho brankára, no trafil len vybiehajúceho Boroša. Hostia využili tretie zaváhanie litovského legionára Majusa v zápase, ktorý miesto taktického faulu na polovici ihriska, pustil striedajúceho Ďuriša do protiútoku. Ten ponúkol loptu nezištne Pečovskému a pre najlepšieho hráča zápasu nebol v 77. min problém upraviť popod Novotu na konečných 2:0 v prospech Banskej Bystrice.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek Kuzma