Pľuščenko píše knihu a uvažuje nad filmom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jevgenij Pľuščenko
Foto: SITA

BRATISLAVA 27. januára (WEBNOVINY) – Najväčšia hviezda súčasného svetového krasokorčuľovania Jevgenij Pľuščenko zavíta opäť na Slovensko. S programom Ice Olympic Tour 2010 sa predstaví 12. apríla v Bratislave a o deň neskôr v Košiciach. Sprevádzať ho bude jeho dvorný hudobník, huslista a skladateľ Edvin Márton. Mená ďalších účinkujúcich sa ešte doťahujú, určite však nebudú chýbať medailisti z vrcholných podujatí tejto sezóny – zimných olympijských hier vo Vancouveri či marcových majstrovstiev sveta v Turíne. „Na Slovensko privezieme nový program. Pozveme viacerých medailistov, ktorí budú stáť na pódiách vo Vancouveri či v Turíne. Bude tam akrobatika, saltá, predstavíme nový album Edvina Mártona. Všetko bude nové. Krasokorčuliari prídu v dobrej forme, pretože bude krátko po majstrovstvách sveta v Turíne. Slovensko je krásna krajina, preto sa sem rád vraciam,“ povedal Jevgenij Pľuščenko, ktorý ukáže divákom v rámci šou dve nové čísla. Jedno bude klaunovské, druhé trochu dramatické s dôrazom na hudbu.

Pľuščenko je v súčasnosti už v príprave na zimné olympijské hry, musí však myslieť aj na svoju exhibíciu. Na tréningoch skúša aj jednotlivé prvky a komponenty z nej. „Aj na podobné šou treba trénovať. Nedá sa prísť a niečo predviesť. Ak by to tak bolo, riskujete navyše aj zranenie. Potrebujete mať istotu v tom, čo skáčete,“ tvrdí Pľuščenko, ktorý v súčasnosti píše aj knihu. V autobiografii chce rozpovedať svoj príbeh troch rokov života po ZOH 2006 v Turíne, keď nesúťažil. „Bude to aj o tom, ako sa mi mnohí smiali, keď som ohlásil svoj návrat, ako ma pozývali na rôzne exhibície. Tie tri roky života boli veľmi ťažké. Musím sa skloniť pred všetkými športovcami, ktorí sa po pauze dokázali vrátiť a presadiť sa. Je to veľmi náročné,“ priznal Pľuščenko.

V budúcnosti sa fanúšikovia 27-ročného Petrohradčana môžu tešiť aj na filmové spracovanie jeho životného príbehu. Prvé ponuky od Prvého kanálu ruskej televízie už dostal, ale zatiaľ ich odmietol. „Chceli sme počkať, ako dopadnem v Tallinne na majstrovstvách Európy. Navyše doteraz ani nebol čas na to, aby som nad niečím podobným poriadne uvažoval,“ tvrdí od minulého týždňa šesťnásobný majster Európy.

Pľuščenko bude na Slovensku propagovať aj nový Mártonov album Hollywood. Súčasťou CD sú tiež skladby špeciálne skomponované pre Rusove olympijské vystúpenia (Tango Amore, Concierto de Aranjuez, Godfather), ale aj veľké hollywoodske hity (Titanic, Evita, Gladiator, Mask of Zorro). „Nanešťastie v Bratislave naša šou nebude na veľkom zimnom štadióne, ktorý rekonštruujú. Bude plná novej hudby, mal by to byť pre každého zážitok,“ uviedol Márton.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jevgenij Pľuščenko