Nevidiaci spevák pritiahol na pomoc chorým známe tváre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bango
Maroš Bango Foto: www.mecem.sk

BRATISLAVA 23. novembra (WEBNOVINY) – Známy nevidiaci spevák Maroš Bango spolu so svojou rovnako nevidiacou manželkou Alexandrou pritiahli na benefičný koncert množstvo známych mien, chcú tak pomôcť ľuďom v ťažkej situácii. Ich občianske zduženie Ambrelo organizuje koncert Svetlo do tmy pri príležitosti Medzinárodného dňa hendikepovaných 2. decembra o 19:00 v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Benefícii sa Bangovci venujú už desať rokov, takto veľký koncert s množstvom známych tvárí však ešte neorganizovali. Na koncerte vystúpi aj Martin Babjak, Peter Dvorský, Karel Gott, Sisa Sklovská, Ľubica Vargicová, Miro Žbirka, Gustav Brom Big Band či Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu pod vedením Adriána Kokoša a tanečnica Kristína Moravčíková. „Uvedomujeme si silu pomoci, ktorú sme dostali,“ povedala pre agentúru SITA Alexandra Bangová. Tvrdí, že dostali veľký dar v podobe talentu jej manžela a snažia sa ho rozdávať ďalej.

Po prvý raz organizujú Bangovci aj verejnú zbierku

Ich združenie Ambrelo však povolenie robiť zbierku nemá, preto ju organizujú Slovenská humanitná rada a Orange Slovensko pod názvom Svetlo do tmy. Do verejnej zbierky môžu ľudia prispieť do 31. decembra zaslaním prázdnej SMS na číslo 805 v sieti Orange Slovensko, ktorej cena je jedno euro. Operátor odvedie na zbierku celú sumu a zaslanie SMS nespoplatňuje.

Zbierka sa koná už od 15. októbra, zatiaľ však Bangová nevie, koľko peňazí sa vyzbieralo. Ako tvrdí, žiadne peniaze nepôjdu na administratívu pre Slovenskú humanitnú radu ani pre Orange, všetky po 1. januári prevedú na konto Svetlo do tmy a o ich osude rozhodne grantová komisia. Ako však konštatovala Bangová, peniaze pôjdu veľmi ťažko chorým ľuďom, z ktorých niektorých si už aj vybrali. Sú to všeobecne postihnutí nevidiaci či dystrofici, deti s onkologickými ochoreniami či sociálne slabé rodiny, všetci, ktorí ich zúfalo potrebujú. „Naším prianím bolo, aby peniaze nešli na organizácie a projekty, ale konkrétnym ľuďom,“ vysvetlila Bangová.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Karel GottMaroš BangoMiro ŽbirkaPeter DvorskýSisa Sklovská