Kozáka Bielorusi prekvapili, do Luxemburska ide po výhru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko - Bielorusko
Zľava: Róbert Mak zo Slovenska a hráči Bieloruska Maksim Bordachev a Pavel Nekhaychik počas kvalifikačného zápasu na ME 2016 vo futbale C-skupiny medzi Slovenskom a Bieloruskom. Žilina, 9. október 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 10. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali 0:1 s bieloruským národným tímom v piatkovom večernom domácom stretnutí predposledného 9. kola C-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska.

Jediný gól zápasu dosiahol v 34. min Dragun hlavičkou po rohovom kope. Vidina zabezpečenia si historickej účasti na kontinentálnom šampionáte akoby zviazala nohy zverencom Jána Kozáka, ktorí na štadióne v Žiline nedokázali proti východoeurópskemu mužstvu dominovať.

V prvom rade súper hral veľmi kvalitne počas celého zápasu. Nečakal som takýto výkon z jeho strany. My sme nezvládli prvý polčas. Chlapcov som upozorňoval, že súper bude vysoko atakovať, čo sa aj potvrdilo. Bielorusi v prvom polčase zistili, že môžu u nás niečo uhrať. Dali gól, čo ich povzbudilo. My sme nenašli spôsob, ako ich dostať do úzkych. Chýbala mi ľahkosť v krídelných priestoroch,“ uviedol v prvej reakcii pre RTVS tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák.

Obrazom: Slováci nestačili na Bielorusko

Jeho zverenci nevyužili ani približne 25 minút trvajúcu početnú výhodu po vylúčení hosťujúceho kapitána Martynoviča. „Vo futbale presilovka nie je až taká výhoda. Treba rešpektovať silu súpera, ktorý hral kompaktne a milo ma prekvapil. V takej dlhej kvalifikácii prídu aj takého zápasy. Chceli sme posledný krok spraviť doma, nepodarilo sa,“ doplnil Kozák.

Video: Slovensko – Bielorusko

Výber SR derniéru v tejto eliminácii absolvuje v pondelok 12. októbra 2015 od 20.45 h na pôde luxemburského outsidera. Na definitívu potrebuje zvíťaziť, keďže Ukrajina v piatok triumfovala v Macedónsku 2:0 a bodovo sa v tabuľke „céčka“ dotiahla na Slovensko. „Dávnejšie som povedal, že nám nikto nepomôže. V Luxembursku vyhráme,“ dodal pre RTVS Ján Kozák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KozákJán Kozák st.
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia