Video: Slováci sa odviazali, takto oslávili postup na ME

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenskí futbalisti postup na ME 2016 poriadne oslávili. Foto: facebook.com/sfzofficial

LUXEMBURG 13. októbra (WebNoviny.sk) – V kabíne slovenských futbalistov bola po pondelňajšom triumfe nad Luxemburskom (4:2) výborná nálada. Hráči si historický prvý postup na európsky šampionát v ére samostatnosti poriadne užívali. Oslavy sa začali už na trávniku Štadióna Josy Barthela v Luxemburgu, kde hráči a realizačný tím vyhadzovali trénera Jána Kozáka do vzduchu. Pri odchode do šatní slovenskí futbalisti vtrhli aj do vysielania RTVS.

https://www.youtube.com/watch?v=un5-Sl5pPHA

Oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu na Facebooku priniesla aj oslavné chorály priamo zo šatne slovenského tímu a atmosféru v rozhovore priblížil aj Marek Hamšík: „V kabíne je veľká oslava. Dosiahli sme ďalší historický úspech pre slovenský futbal a sme šťastní, že môžeme byť jeho súčasťou. Prežívame obrovskú radosť. Využili sme síce až posledný krok, ale o to je to krajšie. Na oslavu bude krátky čas, ale čaká na nás dlhá noc,“ povedal najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie v tejto kvalifikácii.

Postupové PALMOLIVERadosť našej #repre sa nedá opísať slovami! Maroš Drinka nesklamal a aj dnes večer nám sprostredkoval eufóriu zo šatne. Gratulujeme zverencom trénera Jána Kozáka a ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu! SLOVENSKO sa historicky prvýkrát predstaví na európskom šampionáte! (y) (y) (y)Posted by Slovenský futbalový zväz on 12. október 2015

V pondelňajšom zápase sa troma asistenciami blysol Vladimír Weiss. Dvadsaťpäťročný krídelník katarskej Lekhwiye v prvom polčase postupne prihral Marekovi Hamšíkovi, Adamovi Nemcovi a Róbertovi Makovi, ktorý skórovali v priebehu 24. a 30. minúty. Napriek tomu si Weiss odmietol privlastniť triumf na Štadióne Josyho Barthela v Luxemburgu. „Neberiem to ako svoj duel. V každom súboji je dôležitý kolektív, čo sa potvrdilo aj v pondelok. Som rád, že som mužstvu pomohol asistenciami, no najviac ma teší, že uspel tím,” povedal v pozápasovej mix zóne bratislavský rodák.

Hoci do prestávky Slováci viedli rozdielom triedy, po zmene strán sa domáci rozhodli sťažiť im dýchanie a medzi 61. a 65. min znížili na rozdiel jediného zásahu. „Pred šiestimi rokmi v poľskom Chorzówe sme sa nepretržite triasli o výsledok, v Luxembursku bolo do polčasu 3:0. Jednou nohou sme sa videli na kontinentálnom šampionáte. Ani v druhej štyridsaťpäťminútovke nebol výkon zlý. Súper strelil gól so šťastím, zakrátko nasledoval pokutový kop. Na konci sme si to trochu skomplikovali, myslím si, že v tom sme majstri,” porovnal Weiss pondelok so zasneženým vyvrcholením rovnako postupovej eliminácie o účasť na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

„Je pravda, že diváka sme do poslednej minúty držali v napätí. Nebol to zámer. Zdramatizovali sme si vývoj, ale zvládli sme to a sme vo Francúzsku,“ uviedol obranca Tomáš Hubočan. „Ide o zadosťučinenie, že to, čo robíme, má zmysel. Nevyhli sme sa ani výkyvom, čo sa však nepodarí nikomu,“ doplnil útočník Adam Nemec.

Zopár momentov z včerajšieho rozhodujúceho zápasu #LUXvsSVK #futbalsfz #sfzfutbal #reprePosted by Slovenský futbalový zväz on 12. október 2015

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam NemecMarek HamšíkTomáš HubočanVladimír Weiss
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia