Pečovského trápi zadný stehenný sval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viktor Pečovský sa stal najlepším hráčom najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy. Foto: archívne, SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 4. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Viktor Pečovský nedohral pre svalové zranenie v drese MŠK Žilina utorkový duel osemfinálového 5. kola národnej pohárovej súťaže na ihrisku treťoligového Vyšného Opátskeho, ktorý favorizovaní „žlto-zelení“ vyhrali 5:0 a postúpili do štvrťfinále Slovnaft Cupu 2015/2016. Skúsený 32-ročný defenzívny stredopoliar (nar. 24. mája 1983) sa nútene porúčal z trávnika už po polhodine hry a kapitánsku pásku odovzdal spoluhráčovi Jakubovi Paurovi.

„Ide o zadný stehenný sval na pravej nohe. Pri šprinte som pocítil bolesť a radšej som sa ´pýtal´ dole z ihriska, aby sa mi to náhodou nezhoršilo a nedajbože neroztrhlo,“ informoval v stredu popoludní agentúru SITA Viktor Pečovský a pokračoval: „Situáciu s mojím zdravotným stavom som konzultoval v klube, na dôkladnejšie vyšetrenie som v utorok nešiel. Je možné, že zdravotnú indispozíciu mám aj z únavy. Dnes bolesť trochu ustúpila, po pohárovom vystúpení sme mali voľno, tak som rehabilitoval. Vo štvrtok predpoludním je naplánovaný tréning, ja mám v pláne absolvovať iba ľahký výklus. Skúsim to individuálne a potom sa uvidí. Verím, že to nebude nič vážne a trénerom budem čoskoro k dispozícii.“

Onedlho čakajú na slovenskú futbalovú reprezentáciu v rámci novembrového asociačného termínu dve medzištátne prípravné stretnutia: v piatok 13. 11. v Trnave proti Švajčiarsku a v utorok 17. 11. tiež od 20.45 h v Žiline proti Islandu. Všetky tri spomenuté krajiny si z kvalifikácie zabezpečili priamy postup na budúcoročný kontinentálny šampionát do Francúzska. Pečovský je stabilným členom úspešného kádra. „Telefonoval mi asistent trénera Jána Kozáka Štefan Tarkovič, zaujímal ho môj zdravotný stav. Môžem len zopakovať: vo štvrtok vyskúšam individuálne trénovať a potom sa uvidí,“ dodal rodák z Brezna Viktor Pečovský, ktorý za A-tím SR nastúpil dosiaľ 28-krát a strelil jeden gól.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Štefan TarkovičViktor Pečovský