Video: Robben dal gól po 37 sekundách pobytu na trávniku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Arjen Robben
Arjen Robben z Bayernu Mníchov v súboji s futbalistom londýnskeho Arsenalu Perom Mertesackerom počas stredajšieho zápasu Ligy majstrov, v ktorom 'kanonieri' prehrali v Allianz Arene vysoko 1:5. Mníchov, 4. november 2015. Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 5. novembra (WebNoviny.sk) – Parádne ofenzívne predstavenie predviedli hráči Bayernu Mníchov v stredajšom súboji Ligy majstrov proti Arsenalu (5:1). Súperovi sa piatimi gólmi dokonale revanšovali za prehru spred dvoch týždňov z Londýna (0:2) a s 9 bodmi sú na čele F-skupiny.

Najlepší Bayern pod mojím vedením, vraví Guardiola

O dva góly Bavorov sa postaral Thomas Müller, po jednom pridali Robert Lewandowski, David Alaba a tiež striedajúci Arjen Robben.

Holanďan dal gól dokonca z prvého dotyku s loptou po 37 sekundách pobytu na hracej ploche, keď v 54. minúte vystriedal Kingsleyho Comana. Tento gól bol presne stým, ktorý inkasoval Petr Čech v zápasoch Ligy majstrov. Viac ich v tejto prestížnej súťaži dostali iba Iker Casillas, Oleksandr Šovkovskij a Oliver Kahn. Poukazuje to najmä na množstvo zápasov, ktoré odchytali za svoje kluby v LM.

„Boli oveľa lepší ako my najmä v prvom polčase a nie je pochýb o tom, že vyhrali zaslúžene. Rozhodli rýchle góly Bayernu v úvode zápasu, po ktorých začali domáci bez problémov kontrolovať priebeh,“ uviedol brankár Arsenalu Petr Čech v rozhovore pre server UEFA. „Tento zápas sme odohrali, akoby to bolo finále. Priblížili sme si postup, teraz nám stačí uspieť nad Olympiakosom a staneme sa víťazmi skupiny,“ vyhlásil po stretnutí tréner Bayernu Pep Guardiola.

Jeho zverenci na trávniku Allianz Arény absolútne dominovali. Okrem piatich gólov mali dovedna 13 streleckých pokusov na bránku a 66-percentné držanie lopty. Na rohové kopy vyhrali 9:1 a na počet prihrávok 765:329. „Toto je najlepší Bayern počas môjho trojročného pôsobenia v tomto klube. Lepšie sa poznáme a zlepšujeme sa. Každý tréner potrebuje čas. Postupnými krokmi ideme hore, ale perfektní zďaleka nie sme. Navyše je ešte len november, zatiaľ sme nič nevyhrali,“ pridal postreh Guardiola.

Tréner Arsenalu Arséne Wenger nemohol pochváliť svojich zverencov, ktorí prepadli najmä v obrannej činnosti. „Z tohto zápasu nezostane v mojich spomienkach nič pozitívne. Súperovi patrí blahoželanie, ale dosť sme mu to uľahčili naším výkonom v defenzíve,“ povedal Wenger pre server UEFA.

Treťou prehrou zo štyroch zápasov v F-skupine šance Arsenalu na postup do vyraďovacej fázy klesli na minimum. Keďže Olympiakos Pireus doma zdolal Dinamo Záhreb 2:1, odstup anglického na gréckeho zástupcu narástol na 6 bodov. „Stále máme malú nádej postúpiť zo skupiny, ale ak budeme hrať tak ako v odvete proti Bayernu, nemáme šancu,“ dodal Wenger.

Dvojgólový Pardo a takmer postupujúci Olympiakos

Hrdinom súboja Olympiakos – Dinamo Záhreb (2:1) bol striedajúci Kolumbijčan Felipe Pardo. Najprv v 65. minúte po minúte pobytu na ihrisku vyrovnal na 1:1 a v 90. minúte preklopil víťazstvo na domácu stranu. Hostia viedli od 21. minúty gólom Bosniaka Armina Hodžiča, domáci Kostas Fortounis v 54. minúte nepremenil pokutový kop.

Konca zápasu sa nedočkal Záhrebčan Josip Pivarič, ktorý v 79. minúte musel po druhej žltej karte predčasne pod sprchy.

„Felipe Pardo za tých 25 minút podal výborný výkon, ale toto víťazstvo je výsledkom tímového úsilia. Po vyžrebovaní našej skupiny sa ako o favoritoch na postup hovorilo o Bayerne a Arsenale. Možno sme prekvapili pár ľudí, ale bojovali sme v každom zápase a výsledok sa dostavil. Sme blízko postupu a to je výsledok najmä tvrdej práce,“ pochválil svoj tím tréner Olympiakosu Marco Silva.

„Na to, že nás sužujú zranenia, sme odohrali dobrý zápas. Som smutný z prehry, lebo sme do toho vložili veľa úsilia. Samozrejme, gratulujem súperovi k takmer postupovému víťazstvu,“ cituje server UEFA trénera Záhrebu Zorana Mamiča.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arjen RobbenArséne WengerIker CasillasOliver KahnPep GuardiolaPetr ČechRobert LewandowskiThomas Müller