Víťazný Klopp nainfikoval Liverpool, Škrtela to teší

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Škrtel
Martin Škrtel Foto: SITA/AP

LIVERPOOL 24. novembra (WebNoviny.sk) – Trénerský rukopis Jürgena Kloppa je na hre Liverpoolu čoraz badateľnejší, teší slovenského futbalového reprezentanta Martina Škrtela. Progresívny nemecký kouč pritom iba začiatkom októbra vystriedal vo funkcii rezervovaného severoírskeho kormidelníka Brendana Rodgersa.

„Sami môžete vidieť tie rozdiely. Takticky je veľmi vyspelý, dôveruje hráčom. Pri postrannej čiare necháva voľný priechod emóciám,“ uviedol podľa Liverpool Echo slovenský obranca, ktorý vo svojom 310. zápase za LFC strelil v sobotu 18. gól – svoj štvrtý v kariére do siete Manchestru City. Jeho tím triumfoval v 13. kole Premier League na súperovej pôde hladko 4:1 a pod Kloppom vonku ešte neprehral.

„Je víťazný typ,“ vravel ešte o 48-ročnom rodákovi zo Stuttgartu jeho slovenský zverenec. „Demonštruje to na každom tréningu aj počas zápasov. Vyžaduje od nás, aby sme boli rovnakí – bojovali za tím, klub. A to všetko robíme. Nie je maličkosť hrať tak ako proti City, ktorí majú skvelých hráčov. Ale na trávniku sme ukázali, čoho sme schopní a akí vieme byť dobrí. Predviedli sme prvotriedny výkon a teraz musíme pokračovať v nastúpenom trende,“ dodal Škrtel.

Video: Liverpool vyhral na pôde Manchestru City 4:1

Čerstvé víťazstvo na trávniku vážneho ašpiranta na titul vlialo Liverpoolčanom poriadnu dávku sebavedomia, ale neprehliadajú vlastné rezervy. „Vieme zdolať Chelsea na jej ihrisku, rovnako City, ale prehrali sme doma s Crystal Palace, takže výkony doma musíme zlepšiť,“ uvedomuje si aj Škrtel. Ideálnu príležitosť bude mať Liverpool v nedeľu 29. novembra, keď na Anfielde privíta štrnáste mužstvo ligy Swansea.

„The Reds“ patrí 9. priečka so ziskom 20 bodov, sú len o skóre horší ako ôsmy Southampton a siedmy Everton. A napríklad štvrtý Arsenal má len šesť bodov navrch.

„Odstupy v tabuľke sú minimálne a fáza sezóny okolo Vianoc je pre každý tím vždy rozhodujúca – nás nevynímajúc. Pôjdeme od zápasu k zápasu a budeme sa snažiť pozbierať čo najviac bodov. Poznáme naše ciele a vydáme zo seba maximum, aby sme ich dosiahli,“ doplnil na klubovom webe Martin Škrtel, ktorý od začiatku svojej anabázy na Anfielde datovaného januárom 2008 okrem Kloppa a Rodgersa zažil aj Kennyho Dalglisha, Roya Hodgsona a Rafaela Beníteza.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jürgen KloppMartin Škrtel
Firmy a inštitúcie FC Liverpool