Nad zápasom Ligy majstrov sa vznáša teroristická hrozba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
Foto: Axel Heimken/dpa via AP

MALMÖ 24. novembra (WebNoviny.sk) – Stredajší zápas skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 medzi tímami Malmö FF a Parížom St. Germain (začiatok o 20.45 h SEČ) označili za rizikový z dôvodu vysokého stupňa teroristickej hrozby na švédskom území.

Špeciálna služba SAPO bude pred zápasom kontrolovať priaznivcov nielen v okolí štadióna, ale aj dav ľudí na Hlavnom námestí v Malmö, kde sa tisíce fanúšikov chystajú sledovať návrat Zlatan Ibrahimoviča do rodného mesta. Tridsaťštyriročný rodák z predmestia Rosengard pokryl všetky náklady spojené s premietaním zápasu na veľkoplošnej obrazovke.

„Pred stretnutím prebehne na štadióne stopercentná kontrola bez výnimky u všetkých divákov, novinárov, VIP hostí aj zamestnancov domáceho klubu,“ vyhlásil pre švédsky denník Expressen prezident Malmö FF Nicklas Carlen. „Medzi ľuďmi na námestí sa bude pohybovať množstvo agentov špeciálnych zložiek a policajtov v civile,“ doplnil šéf miestnej polície Erik Jansaker.

Video: Štadión Stade de France bol jedným zo šiestich miest v Paríži, kde útočili teroristi

Hráči PSG budú mať v stredu na sebe špeciálnu edíciu dresov s nápisom na hrudi Je suis Paris, resp. Ja som Paríž. Ide o vyjadrenie solidarity s obeťami a pozostalými z nedávnych teroristických útokov v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí. Futbalisti St. Germain sa v nich predstavia aj v sobotňajšom zápase najvyššej domácej súťaže v domácom prostredí proti Troyes. Informoval o tom server BBC.

Francúzsky národný štadión Stade de France bol v piatok 13. novembra jedným zo šiestich miest v Paríži, ktoré sa stali smutnými svedkami útoku teroristov. Nie priamo na štadióne, ale pred jeho bránami vybuchli tri nálože, ktoré si vyžiadali životy niekoľkých ľudí. Na najväčšom francúzskom futbalovom stánku sa v tom čase hral prípravný zápas Francúzsko – Nemecko, v ktorom domáci zvíťazili 2:0.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Paríž St. Germain