Stávkového kráľa pustili na slobodu, vraj nie je hrozbou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lopta, peniaze
Športoví sponzori patria medzi najväčších znečisťovateľov klímy. Foto: ilustračné, Thinkstock

SINGAPUR 25. novembra (WebNoviny.sk) – Singapurský súd v stredu prepustil na slobodu údajného šéfa stávkového syndikátu Tan Seet Enga známeho najmä vo futbalovom svete aj pod menom Dan Tan. Bez riadneho súdu ho väznili od októbra 2013, keď ho talianska prokuratúra obvinila z riadenia zločineckej skupiny s celosvetovou pôsobnosťou.

Na stávkových podvodoch v talianskom futbale a iných súťažiach údajne zarobil milióny amerických dolárov. Singapurské právo umožňuje držať osobu vo väzbe bez súdu za predpokladu, že ohrozuje verejnú bezpečnosť. Podľa sudcu odvolacieho súdu Sundareša Menona neexistujú dôkazy, že Tan Seet Eng predstavuje takúto hrozbu.

„Ovplyvňovanie zápasov alebo pokusy o manipuláciu, to všetko sa odohrávalo ďaleko za našimi brehmi. Tvrdenia, že tento muž spolupracoval so zahraničnými skupinami, alebo že tieto zločinecké aktivity majú svoj pôvod v Singapure, sa nezakladajú na dôveryhodných dôkazoch,“ uviedol Menon.

Tana zadržali v septembri 2013 spolu s ďalšími 13 osobami na podnet Interpolu. Vyšetrovanie rozsiahlych podvodov viedol taliansky žalobca Roberto Di Martino, ktorý Singapurčana označil za ústrednú postavu zločineckej skupiny. Nitky viedli k ovplyvneným zápasom dvoch najvyšších talianskych súťaží. Maďarská justícia Tana v neprítomnosti súdila za údajné manipulácie s výsledkami 32 zápasov v Maďarsku, Taliansku a Fínsku.

Minulý rok iný odvolací súd Tanovu žiadosť o prepustenie zamietol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať