Krasnodar a Villarreal idú ďalej, koniec pre PAOK aj Plzeň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Futbal

BRATISLAVA 26. novembra (WebNoviny.sk) – BRATISLAVA 26. novembra (SITA) – Jarná vyraďovacia fáza futbalovej Európskej ligy pozná po štvrtkových stretnutiach 5. kola skupinovej fázy mená ďalších deviatich účastníkov. Po postupe ruského FK Krasnodar a španielskeho Villarrealu si miestenku v 16-finále vybojovali aj Lazio Rím, Saint-Étienne, FC Bazilej, Tottenham Hotspur, Schalke 04, Sparta Praha a Athletic Bilbao.

Lazio zvíťazilo nad minuloročným finalistom Dniprom Dnepropetrovsk 3:1 a už mu neujde prvá priečka v G-skupine. Ďalej ide aj St. Étienne, ktoré remizovalo na pôde Rosenborgu 1:1. V I-skupine si Bazilej zaistil postup domácou remízou 2:2 s Fiorentinou. Taliansky tím zabojuje o ďalšie účinkovanie v EL v zápase posledného 6. kola doma proti Belenenses. Šancu má ešte aj Lech Poznaň. Ďalej ide aj favorizovaný Tottenham, ktorý rozhodol o svojom postupe z J-skupiny tesným víťazstvom 1:0 na pôde azerbajdžanského Karabachu. O druhú miestenku v jarnom play-off sa z „jéčka“ pobijú Anderlecht Brusel, Monako a dokonca ešte aj Karabach. V K-skupine je po štvrtku známa postupová dvojica – tvoria ju Schalke 04 a Sparta Praha. Zástupca z Bundesligy zvíťazil doma nad APOEL-om Nikózia 1:0, rovnakým výsledkom sa skončil aj domáci duel Sparty proti Asterasu Tripoli. Slovenskí futbalisti do zápasu nezasiahli, Michal Breznaník (Sparta) aj Tomáš Košický (Asteras) sedeli na lavičkách svojich tímov. Z L-skupiny rozhodlo o postupe Bilbao, ktoré zvíťazilo na ihrisku Augsburgu 3:2. Nemecký tím ešte má šancu na prienik do 16-finále, ale bude musieť vyhrať v Belehrade nad Partizanom, ktorému bude na postup stačiť aj remíza či prehra o jeden gól.

Hráči Krasnodaru si zaistili účasť v jarnej vyraďovacej fáze domácim víťazstvom 1:0 nad Borussiou Dortmund tesne. O jediný presný zásah zápasu sa postaral už v 2. min z pokutového kopu Pavel Mamajev. Nemecký tím, ktorý už mal postup z C-skupiny istý, nastúpil do stretnutia bez viacerých hviezd – do Ruska necestovali napríklad Pierre-Emerick Aubameyang, Marco Reus, Šindži Kagawa či Park Joo-Ho. Víťazstvo a zaistenie postupu Krasnodaru znamená koniec nádejí pre grécky PAOK Solún, v ktorého kádri figurujú aj dvaja slovenskí reprezentanti Róbert Mak a Erik Sabo. PAOK vo štvrtok privíta od 21.05 h SEČ Gabalu.

O šancu na postup do play-off prišla aj Viktoria Plzeň s triom Slovákov – brankárom Matúšom Kozáčikom, stredopoliarom Patrikom Hrošovským a útočníkom Michalom Ďurišom. Úradujúci český majster prehral v Minsku s Dinamom 0:1, na zachovanie si postupových nádejí do jarného šestnásťfinále potreboval víťazstvo. Hrošovský vo štvrtok odohral celý zápas, Ďuriš nastúpil v 63. minúte. Zlyhaním Plzne nadobudol istotu vyraďovacej fázy Villarreal, ktorého od 21.05 h ešte len čaká duel proti Rapidu Viedeň.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik SaboMichal BreznaníkPierre-Emerick AubameyangRóbert MakŠindži Kagawa