Hamšík: Nečakal som, že budeme až takí úspešní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marek Hamšík
Slovenský futbalista Marek Hamšík. Foto: archívne, SITA/AP

BRUGGY 27. novembra (WebNoviny.sk) – Jediným tímom, ktorý má po 5. kole skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016 na konte plný počet bodov, je taliansky zástupca SSC Neapol. Zverenci trénera Maurizia Sarriho zvíťazili vo štvrtok v rámci D-skupiny na trávniku belgického FC Bruggy 1:0. Presný zásah zaznamenal v 41. min po rohovom kope Mirka Valdifioriho rumunský stopér Vlad Chiriches.

Duel sa odohral za zatvorenými dverami. Starosta mesta ležiaceho približne 100 km od Bruselu rozhodol o uzavretí štadióna, pretože sa podľa neho nedala zaručiť bezpečnosť priaznivcov.

Kapitán „Partenopei“ Marek Hamšík hral do 69. minúty. Dvadsaťosemročný rodák z Banskej Bystrice po stretnutí netajil údiv na tým, ako sa Neapolu darí v aktuálnej sezóne. „Úprimne, nečakal som, že budeme až takí úspešní, aj keď už v minulej sezóne sme si vypracovali dobrý základ,“ vyhlásil Hamšík v rozhovore pre Sky Sport.

Tímu zo štadióna San Paolo sa darí aj v domácej ligovej súťaži. Po trinástich kolách stráca na vedúci Inter Miláno iba dva body. Práve „Nerazzurri“ budú v pondelok najbližším súperom Neapolčanov v rámci Serie A. „Scudetto? Môžeme v neho veriť, ak budeme naďalej pokračovať v dobrej hre. Pred nami je ešte dlhá cesta, takže ho nespomíname. Ak budeme mať dobré výsledky, potom môžeme veriť v zisk titulu,“ doplnil Hamšík.

Neapol mal už pred stretnutím v Bruggách istotu postupu do jarnej vyraďovacej fázy, tréner SSC Sarri ocenil prístup svojich hráčov. „V Bruggách sme odohrali náročné stretnutie, hlavne po psychologickej stránke. Vyhli sme sa možnému kolapsu, čo sa týka motivácie, keďže sme už mali postup vo vrecku a hralo sa pred prázdnym hľadiskom,“ nadviazal na svojho zverenca 56-ročný Neapolčan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek Hamšík
Firmy a inštitúcie SSC Neapol