Venezuelské futbalové opory hrozia odchodom z reprezentácie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peru zdolalo Venezuelu, Guerrera skončil zranený
Hráč Venezuely Nicolas Fedor, vpravo, odsúva loptu od prizerajúceho sa súpera hlavičkou. Zápas Peru - Venezuela na turnaji Copa América, Čile, 18. júna 2015. Foto: SITA/AP

CARACAS 1. decembra (WebNoviny.sk) – Pätnásť hráčov venezuelskej futbalovej reprezentácie pohrozilo ukončením svojej činnosti v národnom tíme. Žiadajú odstúpenie najvyšších predstaviteľov miestnej federácie FVF.

V otvorenom liste skonštatovali, že nechcú byť súčasťou organizácie, v ktorej nič nefunguje. Dočasného prezidenta FVF Laureana Gonzáleza obvinili zo zneužívania právomocí a ohovárania.

González vyhlásil, že hráčov podozrieva zo sprisahania s cieľom dosiahnuť odchod kouča Noela Sanvicenteho. Futbalisti verejne popreli takéto úmysly a vyjadrili svoje sklamanie z toho, že nik z realizačného tímu sa ich nezastal. „Berieme plnú zodpovednosť za naše výkony, ale nestotožňujeme sa s tým, že si želáme rezignáciu trénera,“ uvádza sa v stanovisku.

Medzi signatármi prípisu sú aj záložník FC Janov a terajší kapitán venezuelskej reprezentácie Tomás Rincón či útočník anglického West Bromwichu Albion Salomón Rondón. FVF sa nateraz k situácii nevyjadrila.

Venezuela sa ešte nikdy nekvalifikovala na majstrovstvá sveta, v aktuálnej kvalifikácii juhoamerickej zóny CONMEBOL o postup na MS 2018 do Ruska figuruje po štyroch odohratých dueloch na poslednej desiatej priečke bez jediného bodu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať