O Michala Ďuriša má záujem Anglicko, Holandsko i Švajčiarsko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Ďuriš
Foto: SITA/Milo Fabian

PLZEŇ 2. decembra (WebNoviny.sk) – O slovenského futbalistu a hráča Viktorie Plzeň Michala Ďuriša je v zahraničí veľký záujem. Úradujúcemu českému majstrovi pomohol 27-ročný ofenzívny univerzál (nar. 1. júna 1988) k postaveniu lídra Synot ligy jedenástimi gólmi v štrnástich vystúpeniach. Jeho agent Zdeněk Nehoda si však myslí, že napriek interesu viacerých dohrá 22-násobný reprezentant SR a rodák z Uherského Hradišťa aktuálnu sezónu 2015/2016 v Plzni.

„Prestup Michala Ďuriša je otázkou ceny, ktorá je veľká, a náhrady za neho. Bosniak Aidin Mahmutovič sa vo ´Viktorke´ nechytil, Jan Holenda je žolík. V Ďurišovom prípade riešime Holandsko, Švajčiarsko, syn David odcestoval teraz do Anglicka. Situácia ohľadom Michala oťukával aj Rapid Viedeň. Myslím si, že v zime Ďuriš z Plzne neodíde,“ vyjadril sa v rozhovore pre český denník Sport Zdeněk Nehoda na margo svojho klienta.

Bývalému hráčovi Dukly Banská Bystrica, ktorý je od roku 2010 v Plzni a z Viktorie uplynulý súťažný ročník hosťoval v Mladej Boleslavi, podľa Nehodu jednoznačne prospelo posunutie na špicu ofenzívy. „Michal je útočník, za pôsobenia Pavla Vrbu vo ´Viktorke´ hral tri roky všetko možné, len nie na hrote. Jediný Tomáš Paclík (majiteľ Plzne, pozn.) o tom bol presvedčený rovnako ako ja. Ďuriš teraz dostal šancu ako vysunutý útočník, hrá výborne a dáva góly. Klub v lete prišiel s novou dobrou zmluvou, dal mu dôveru,“ dodal bývalý vynikajúci československý reprezentant Zdeněk Nehoda.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal Ďuriš