Video: Real vyhral 8:0, Ronaldo utvoril rekord Ligy majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cristiano Ronaldo
Hviezda Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa raduje z jedného zo svojich štyroch gólov, ktoré strelil v zápase Ligy majstrov, v ktorom 'biely balet' deklasoval Malmö FF 8:0. Madrid, 8. december 2015. Foto: SITA/AP

MADRID 9. decembra (WebNoviny.sk) – Futbalisti Realu Madrid po ťažkých kopancoch z nedávneho obdobia opäť vyčarili úsmev na tvárach svojich fanúšikov.

Po zahanbujúcom domácom debakli v El Clásicu s FC Barcelona (0:4) a administratívnom lapsuse v Kráľovskom pohári s neoprávneným štartom ruského futbalistu Denisa Čeryševa spojeným s vylúčením zo súťaže prišlo v záverečnom kole skupinovej fázy Ligy majstrov exkluzívne víťazstvo 8:0 nad švédskym Malmö. Ide o vyrovnanie rekordu Ligy majstrov v rozdiele v skóre, ktorý stanovili v roku 2007 futbalisti FC Liverpool. Zdolali vtedy Besiktas Istanbul rovnakým skóre, teda 8:0.

Benítez sedel na lavičkách oboch tímov s rekordne vysokým víťazstvom v Lige majstrov

Utorkový súboj na San Bernabeu už nič neriešil z hľadiska postupujúcich (Real už mal isté 1. miesto v skupine), ale aspoň ako-tak upokojil rozbúrené dianie vo vnútri Realu. Inými slovami – znížil tlak na odchod trénera Rafaela Beníteza a prezidenta klubu Florentina Péreza. Je zaujímavé, že práve kritizovaný Benítez je viacnásobným rekordérom Ligy majstrov. Tento španielsky tréner bol aj na lavičke Liverpoolu pred 8 rokmi pri rekordnom víťazstve nad Besiktasom.

„Sme veľmi spokojní s šťastní aj za všetkých fanúšikov Realu, ktorí nestratili vieru vo svoje mužstvo. Futbal je aj o tom, že veci sa menia z týždňa na týždeň. Teraz bude pre nás dôležité udržať sa na víťaznej vlne,“ uviedol Rafael Benítez.

Frustrovaný tréner 18-násobného švédskeho majstra Age Hareide na tlačovej besede trpko skonštatoval: „Cítim sa príšerne. Utrpeli sme strašnú prehru. Švédska liga sa už skončila a nám vznikli problémy. Hrali sme proti druhodivíznym klubom a potom sme pricestovali do Madridu… Ani počasie vo Švédsku už futbalu nepraje. Len sa snažím nejako to celé zdôvodniť.“

Portugalčan Cristiano Ronaldo opäť predviedol jeden zo svojich kanonierskych večerov, keď až štyrikrát rozvlnil sieť za brankárom hostí Johanom Wilandom. Najlepší strelec histórie LM už má na konte 88 presných zásahov, stačilo mu na to 120 zápasov. Zároveň s 11 gólmi utvoril nový rekord skupinovej fázy LM. O dva góly prekonal Luiza Adriana zo Šachtaru Doneck z uplynulej sezóny. „Som spokojný so svojou sezónou. V úvode mi to až tak nešlo, ale teraz som oveľa sebavedomejší,“ priznal Ronaldo.

Ronaldo sa z Madridu nechystá odísť

Ronaldovi stačili 4 zápasy na 11 gólov v tejto zatiaľ šesťzápasovej sezóne LM. Okrem utorkových štyroch gólov do siete Malmö dvakrát skóroval proti tomu istému súperovi aj vo Švédsku a takmer rovnako dobre sa mu darilo aj proti Šachtaru Doneck.

Doma si proti ukrajinskému majstrovi pripísal hetrik a dva góly pridal na trávniku súpera. „Vždy je dobré mať v zostave hráča, ktorý je obrovsky ambiciózny. Cristiano je jedným z nich. Dokáže strhnúť aj ostatných, aby na trávniku odviedli čo najviac,“ pochvál svojho superstrelca Benítez. Ronaldo mu zasa odkázal, že napriek rôznym mediálnym šumom sa z Madridu nechystá odísť do Manchestru United ani nikam inam.

„To sú iba špekulácie ako každý rok. Tento klub mi od môjho príchodu úžasne pomohol, som tu šťastný. Tréner odvádza dobrú robotu, stále sa adaptuje na Real Madrid. Musíme mu dať čas. Mám s ním dobrý vzťah ako všetci ostatní hráči,“ prízvukoval Ronaldo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cristiano RonaldoRafael Benítez
Firmy a inštitúcie Real Madrid