Jakubko chce zlepšiť bilanciu gólov v Ružomberku a ísť na ME

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Jakubko (vpravo)

RUŽOMBEROK 3. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Martin Jakubko po pôsobení v ruskom klube Amkar Perm prišiel vlani v lete do Ružomberka a na jeseň MFK pomohol v najvyššej súťaži šiestimi gólmi. Tím spod Čebraťa však figuruje v tabuľke Fortuna ligy až na 8. mieste s priepastným 24-bodovým odstupom na lídra a úradujúceho majstra AS Trenčín.

V Ružomberku sa mi rozhodne páči, ale futbalovo to mohlo byť aj lepšie. Pred súťažnou sezónou 2015/2016 sme mali vyššie očakávania. Naše mužstvo má určite naviac. Strelil som šesť gólov, a ani s týmto počtom nemôžem byť spokojný. Mám však ešte druhú polovicu sezóny, aby som svoj účet zlepšil,“ uviedol v rozhovore pre portál fortunaliga.sk onedlho už 36-ročný (nar. 26. februára 1980) útočník.

Rodák z Chminianskej Novej Vsi patril medzi viacerých skúsených futbalistov, ktorí sa vrátili z pôsobenia v zahraničí domov a zvýšili atraktivitu Fortuna ligy. „Mne je ťažko hodnotiť, či pomáham, na to sú tréneri alebo novinári. Podľa mňa to však nie je zlé, keďže všetci skúsenejší patríme medzi štatistických lídrov. Je to aj motivácia pre mnoho mladých, talentovaných chlapcov, aby nás ohrozovali,“ poznamenal Jakubko. Ten si v zahraničí okrem spomenutého Permu obliekal v najväčšej krajine sveta aj dresy Dinama Moskva, Chimki, FK Moskva a Saturnu Moskovská oblasť. Na Slovensku futbalovo účinkoval v Prešove, Vranove nad Topľou a Banskej Bystrici.

Účastník majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike by si za slovenskú reprezentáciu rád zahral aj na tohtoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku, kde sa A-tím SR prebojoval tiež premiérovo v histórii. „Nechajme sa prekvapiť. Reprezentačný tréner Ján Kozák ma na zrazy pravidelne nominoval, vždy som mal z toho veľkú radosť. Samozrejme, že je môj sen zahrať si na kontinentálnom šampionáte, ale neviem, ako sa všetko vyvinie. Potrebujem k tomu zdravie, športovú formu a veľa ďalšieho,“ uviedol urastený útočník, ktorý v najcennejšom drese nastúpil zatiaľ 41-krát a strelil 9 gólov.

Na otázku, či sa dá na záverečný turnaj ME 2016 prebojovať aj z pozície fortunaligistu, odpovedal Jakubko kladne: „Samozrejme, že áno. Určite je lepšie pravidelne hrávať doma, než sedieť na lavičke alebo na tribúne v kvalitnej zahraničnej súťaži. Herná prax je najdôležitejšia.“

Ako je známe, futbalistom Slovenska 12. decembra prisúdil žreb v Paríži za súperov v základnej B-skupine ME vo Francúzsku (10. júna – 10. júla 2016) výbery Anglicka, Ruska a Walesu. Ani s jedným z týchto protivníkov nemajú Slováci na úrovni A-mužstiev priaznivú bilanciu. „Naše družstvo stále má svoje rezervy, a ak na nich popracuje, môže prekvapiť. Som rád, že máme v skupine Rusko, kde som pôsobil takmer desať rokov. Veľmi sa teším na známe tváre vrátane kouča ´zbornej´ Leonida Sluckého. Hrateľní protivníci sú aj Anglicko s Walesom, aj keď Angličania sú veľkými favoritmi,“ podotkol Martin Jakubko a dodal: „Mimochodom, volali mi asi štyria ruskí novinári. Nedávno som sa vrátil z dovolenky, na ktorej som bol s bývalými spoluhráčmi z Amkaru Perm. Rusi sa na nás tešia.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KozákMartin Jakubko