Kucka: Z prvého gólu za AC Miláno mám veľkú radosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Juraj Kucka
Juraj Kucka (vľavo) oslavuje svoj prvý gól za AC Miláno so spoluhráčom Carlosom Baccom. Rím, 9. január 2016. Foto: SITA/AP

RÍM 10. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský stredopoliar Juraj Kucka v sobotu strelil svoj premiérový gól v drese talianskeho futbalového klubu AC Miláno. V dueli 19. kola miestnej najvyššej súťaže Serie A na pôde AS Rím vyrovnal v 50. min na napokon konečných 1:1. Mužstvu z „večného mesta“ patrí piata priečka so ziskom 34 bodov, milánsky zástupca je priebežne šiesty (29).

Reprezentant SR Kucka odohral celý duel, v 28. min videl žltú kartu. Predtým naposledy skóroval vlani 23. mája ešte ako hráč FC Janov pri ligovom víťazstve 3:2 nad Interom Miláno. Na lavičke AS Rím presedel celý zápas ďalší Slovák Norbert Gyömbér.

„Rossoneri“ prehrávali už od 4. min, keď sa po štandardnej situácii Miralema Pjaniča volejom presadil nemecký obranca Antonio Rüdiger. „V každom zápase odohráme pasáž, keď nie sme dostatočne agresívni a kompaktní,“ vyhlásil pre Milan Channel Juraj Kucka, ktorý po zmene strán presnou hlavičkou po centri Japonca Keisukeho Hondu stanovil nerozhodný rezultát.

„Okrem úvodu prvého polčasu sme v zápase dominovali a ukázali sme, čo dokážeme. Získali sme bod, ale vnútorne cítim, že sme dva stratili. Nevyužil som dobrú šancu, niekoľko sľubných mali aj spoluhráči. Škoda, že sme nepridali ešte aspoň jeden gól. Z prvého gólu za AC Miláno mám veľkú radosť. Vždy sa snažím odovzdať na ihrisku to najlepšie, robiť veci jednoducho a správne,“ doplnil 28-ročný rodák z Bojníc.

Milánčania načali rok 2016 stredajšou ligovou prehrou doma s Bolognou (0:1). Zaujímavosťou je, že nezdarom odštartovali aj predchádzajúci kalendárny rok. „Červeno-čiernym“ sa naposledy také niečo stalo ešte v rokoch 1942 a 1943.

„Skutoční muži zodvihnú hlavy aj vtedy, keď ich zrazia k zemi. Mali sme neistú úvodnú desaťminútovku, počas ktorej sme viackrát mohli ďakovať brankárovi Donnarummovi. Postupne sme prebrali kontrolu nad zápasom a až do konca sme hrali na víťazstvo. Kucka a Bacca mali veľké šance, šťastie však nebolo na našej strane. V dvoch tohtoročných zápasoch sme si zaslúžili získať šesť bodov, no máme iba jeden. Som však presvedčený, že s týmto mužstvom môžeme skončiť v najlepšej trojke,“ cituje web acmilan.com slová trénera Sinišu Mihajloviča.

Video: Gól Juraja Kucku do siete AS Rím

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj KuckaNorbert Gyömbér
Firmy a inštitúcie AC Miláno