Mourinho podporuje Infantina vo voľbách prezidenta FIFA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Didier Drogba, José Mourinho
Zľava: Didier Drogba a tréner José Mourinho Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 3. februára (WebNoviny.sk) – Bývalý tréner FC Chelsea José Mourinho by rád videl na prezidentskej stoličke Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianniho Infantina.

Päťdesiattriročný kouč sa objavil po boku jedného z kandidátov na post šéfa svetového futbalu v pondelok na štadióne vo Wembley. „Poznám ho už dlho. Viem, že je schopný, skúsený, má znalosti o všetkom okolo futbalu a jeho organizácii. Podľa mňa je on tým správnym mužom. Podporujem ho so skutočným pocitom, že si môže počínať dobre,“ uviedol portugalský kormidelník.

lnfantino vstúpil do volebného boja v hodine dvanástej ako kandidát Európskej futbalovej únie (UEFA) po prevalení škandálu so zmluvne nepodložených dvoch miliónoch švajčiarskych frankov od FIFA pre Michela Platiniho. Kauza medzitým dospela až do bodu, v ktorom má prezident UEFA zakázanú účasť na futbalovom dianí na osem rokov, čo napriek snahe o zvrátenie výsledku odvolaním znamená tiež koniec jeho ambícií nahradiť Seppa Blattera na čele FIFA.

Štyridsaťpäťročný švajčiarsky právnik Infantino ponúka zavedenie európskeho modelu organizovania svetového šampionátu vo viacerých krajinách. Vo svojom volebnom programe predstavil návrh zrušiť pravidlo o organizovaní záverečného turnaja MS na území jedného, maximálne dvoch susedných štátov. Dvojicu hostiteľov mal v doterajšej histórii iba jeden šampionát. V roku 2002 sa o usporiadateľstvo podelili Kórejská republika a Japonsko.

Nového prezidenta FIFA zvolia 26. februára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe José Mourinho