Blatter nepodporí žiadneho kandidáta na prezidenta FIFA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sepp Blatter
Sepp Blatter Foto: SITA/AP

ZÜRICH 18. februára (WebNoviny.sk) – Sepp Blatter verejne nepodporí žiadneho kandidáta na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). V rozhovore pre francúzske rádio RMC povedal, že ho ohľadom voľby naplánovanej na 26. februára kontaktovali štyria z piatich uchádzačov o funkciu. Naznačil, že kandidátom, s ktorým nehovoril, je jordánsky princ Ali bin Al-Husejn, v máji 2015 jeho jediný súper v boji o tento post ešte pred radikálnou zmenou situácie.

V hodinovom živom interview sa Blatter zastal bývalého generálneho sekretára FIFA Jéromeho Valckeho, ktorý v piatok od etickej komisie vedenej Hansom Joachimom Eckertom dostal dištanc na dvanásť rokov: „Manažoval FIFA dobre. Utvorili sme organizáciu, ktorá má finančné rezervy 1,3 až 1,4 miliardy dolárov.“

Dosluhujúci prezident FIFA Blatter naďalej odmieta oprávnenosť obvinení z korupcie. V utorok ponúkol odvolacej komisii svoj pohľad na kauzu s netransparentným vyplatením 2 miliónov švajčiarskych frankov Michelovi Platinimu, za ktorú etická komisia v decembri obom funkcionárom dala osemročný dištanc. Blattera vyšetruje aj švajčiarsky generálny prokurátor a ministerstvo spravodlivosti USA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ali Bin Al-HusejnSepp Blatter