Video: Weiser hitparádovým gólom odomkol frankfurtskú bránku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mitchell Weiser
Mitchell Weiser (vpravo) sa so spoluhráčom Perom Ciljanom Skjelbredom teší zo svojho gólu v sieti Eintrachtu Frankfurt počas stredajšieho zápasu 24. kola I. bundesligy, v ktorom ich Hertha Berlín zvíťazila 2:0. Berlín, 2. marec 2016. Foto: SITA/AP

BERLÍN 3. marca (WebNoviny.sk) – Druhý víťazný zápas na nulu za sebou odohrali futbalisti berlínskej Herthy s Petrom Pekaríkom na pravom kraji obrany v I. bundeslige.

V stredu zdolali Eintracht Frankfurt 2:0 a so 42 bodmi sa stále držia na 3. priečke tabuľky za favorizovanou dvojicou Bayern, Dortmund. Desať kôl pred koncom súťaže už reálne bojujú o pohárovú Európu, momentálne sú na pozícii zaručujúcej postup do skupinovej fázy Ligy majstrov.

„Teraz si môžeme stanoviť nové ciele,“ citoval Die Welt záložníka Mitchella Weisera, ktorý v 63. min hitparádovým zásahom odomkol frankfurtskú bránku. Salomon Kalou vnikol do šestnástky, na jej hranici po zemi našiel voľného 21-ročného krídelníka, ktorý ľavačkou z prvej nekompromisne trafil do šibenice.

Štvrťhodinu po ňom spomenutý Kalou poistil vedenie Herthy. „Všetko je možné,“ optimisticky hľadí do záverečnej časti sezóny kanonier z Pobrežia Slonoviny. „Poriadne sme sa zapotili,“ vravel o dvanástom víťazstve v ročníku tréner Pál Dárdai. „Po zmene strán sme sa prezentovali kompaktným výkonom, bránili aj útočili sme ako jeden muž. Aj takéto víťazstvá sú potrebné, ak sa chcete držať v popredí.“

Hertha je na tom v tabuľke stále lepšie ako omnoho bohatšie značky Mönchengladbach, Schalke, Leverkusen či Wolfsburg, ale manažment klubu nechce vyvíjať veľký tlak na mužstvo. „Nevidím v tom nijakú potrebu. Ničomu to nepomôže. Koncentrovať sa na najbližší zápas, to je dôležité. Potom môžeme predviesť dobrý výkon a ďalej zbierať body. Nasledujúci cieľ je Hamburg. Tam by sme znova radi zabrali naplno,“ povedal pre Die Welt manažér Michael Preetz.

Video: Gól Mitchella Weisera

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Salomon Kalou
Firmy a inštitúcie Hertha Berlín