Video: Róbert Mak dostal stopku na štyri zápasy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Róbert Mak
Róbert Mak (vpravo) sa pričinil o presvedčivé víťazstvo svojho tímu PAOK Solún. Foto: Archívne, SITA/AP

SOLÚN 7. marca (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak nepomôže svojmu gréckemu zamestnávateľovi PAOK-u Solún v štyroch vystúpeniach. Dôvodom je vylúčenie v stredajšom domácom stretnutí Gréckeho pohára proti Olympiakosu Pireus.

Zápas za stavu 1:2 z pohľadu PAOK-u napokon nedohrali. Vedúci gól domácich strelil v 9. min bratislavský rodák Mak, hráči úradujúceho šampióna z Pirea dvoma presnými zásahmi otočili nepriaznivý stav. V 86. min rozhodca neodpískal po zákroku brankára hostí na Maka pokutový kop a slovenského útočníka vzápätí vylúčil.

Keď mu Mak prišiel podať ruku, rozhodca ho gestom len poslal z trávnika – Mak arbitrovu pravicu schmatol, zatriasol ňou a viditeľne frustrovaný aj so šťavnatými rečami odišiel. Nahnevaní fanúšikovia PAOK-u následne začali hádzať na trávnik pyrotechniku, dostali sa aj do zrážky s políciou, ktorá použila slzný plyn. Situácia dospela až do štádia, že grécke ministerstvo športu zrušilo zostávajúci program aktuálneho ročníka tamojšej pohárovej súťaže.

Prvú časť trestu si už Mak odpykal, keď absentoval v nedeľňajšom ligovom dueli na trávniku Panthrakikosu (1:2). „Je mi ľúto, že nepomôžem tímu. Stalo sa, čo sa stalo. Ja sa však cítim vo vnútri úplne vyrovnaný,“ uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky 24-ročný futbalista, ktorý sa tak do zápasového kolotoča na klubovej úrovni vráti najskôr až 10. apríla, keď je na programe duel s Levadiakosom. „Na tréningoch budem tvrdo pracovať. Už teraz sa teším na marcový zraz národného tímu. A taktiež aj na to, že keď mi vyprší trest, budem môcť pomôcť PAOK-u,“ doplnil Róbert Mak.

https://www.youtube.com/watch?v=LNh23Pfga-0

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Róbert Mak
Firmy a inštitúcie PAOK Solún