Cristiano Ronaldo: Iba talent nestačí, treba tvrdo pracovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cristiano ronaldo
Cristiano Ronaldo strelil San Sebastiánu dva góly. Foto: archívne, SITA/AP

MADRID 19. marca (WebNoviny.sk) – Podľa hviezdy španielskeho futbalového klubu Real Madrid Cristiana Ronalda je pre úspech hráčov tvrdá a poctivá práca minimálne taká dôležitá ako talent. Tvrdí, že úspech v akomkoľvek odvetví závisí od množstva času, ktorý je športovec ochotný venovať svojmu cieľu.

„Ak máte talent, ale tvrdo nepracujete, nevyhráte nič,“ vyhlásil Portugalčan CR7 na štvrtkovej propagačnej akcii pre svojho dodávateľa športového vybavenia. „Počas celej mojej kariéry som sa snažil ísť zakaždým naplno v tréningu aj v zápasoch. Iba ťažká práca prinesie človeku úspech,“ doplnil Cristiano Ronaldo, ktorý v dvanástich rokoch odišiel z rodnej Madeiry do futbalovej akadémie Sportingu Lisabon.

„Odchod z domu pre mňa predstavoval najťažší moment v kariére. Keď som mal dvanásť rokov, presťahoval som sa ďaleko od rodiny do iného mesta. Bolo to ťažké a spočiatku dosť intenzívne, aj keď v konečnom dôsledku na niečo dobré. Všetko sa zmenilo, keď som pochopil, že sa môžem stať profesionálnym futbalistom. Mohol som mať vtedy 15, 16 alebo 17 rokov,“ skonštatoval niekdajší hráč Manchestru United a Sportingu.

Tridsaťjedenročný rodák z Funchalu je známy svojou neúnavnou snahou o dokonalosť. Jeho niekdajší spoluhráč z Old Traffordu Nemanja Vidič si myslí, že mnohí by sa od C. Ronalda mohli priučiť. „Cristiano Ronaldo je najlepším príkladom toho, ako by mal správny futbalista trénovať aj žiť,“ skonštatoval 34-ročný Srb na adresu fenomenálneho Portugalčana počas interview pre BBC Sport.

Dvojica spolu zdieľala šatňu tri roky (2006 – 2009). „Cristiano bol veľmi zábavný chlapík. Rád sa smial a robil vtipy, dokonca aj na svoj účet. V kabíne rád tancoval. Na druhej strane, je to jeden z najväčších profesionálov, akých som v živote stretol. Vždy od seba veľa očakával a chcel dosiahnuť vysoké méty. To ho motivovalo, aby sa stále zlepšoval. Veľmi ho pre to rešpektujem. V našom tíme bolo veľa talentovaných hráčov, dokonca viac ako ja, ale nedávali futbalu toľko, koľko by mali. Mimo tréningového centra o seba nedbali, na rozdiel od Cristiana. To je dôvod, prečo toľko dokázal,“ rozvinul svoju myšlienku Nemanja Vidič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cristiano RonaldoNemanja Vidič