Štadión Ajaxu by mohli pomenovať po Johanovi Cruyffovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ajax Amsterdam
Brankár Jasper Cillessen Ajaxu Amsterdam chytá loptu počas duelu proti Paríž Saint-Germain. Foto: SITA/AP

AMSTERDAM 25. marca (WebNoviny.sk) – Štadión holandského futbalového klubu Ajax Amsterdam by mohli premenovať podľa Johana Cruyffa. Stánok v súčasnosti nesúci názov Amsterdam ArenA by sa po novom mohol volať ArenA Johana Cruyffa.

Legendárny holandský futbalista, ktorý vo štvrtok prehral svoj boj so zákernou rakovinou pľúc vo veku 68 rokov, hrával za amsterdamský klub v rokoch 1964-1973 a neskôr v období 1981-1983. Mužstvo najslávnejšieho klubu v krajine dokonca trénersky viedol (1985-1988).

Vedenie Ajaxu musí s týmto rozhodnutím počkať na lokálnu samosprávu, ktorá je spoluvlastníkom štadióna. Komunálni politici v Amsterdame sú však údajne tejto myšlienke naklonení, a tak by zmene názvu nemalo nič stáť v ceste.

„Rozprával som sa so starostom Eberhardom van der Laanom. Dospeli sme k záveru, že je to niečo, čo by sme mali uskutočniť. Myslím si, že máme podporu 837-tisíc obyvateľov Amsterdamu. Som si istý, že presvedčíme aj ostatných akcionárov,“ vyhlásil pre RTL poradca amsterdamského starostu pre šport Eric van den Burg.

Niekdajšiu holandskú „štrnástku“ sa rozhodli uctiť aj v Rotterdame. Štvrtkový prípravný zápas medzi miestnymi tímami Feyenoord a Sparta v 14. min zámerne prerušili, aby mohli hráči a fanúšikovia zatlieskať Johanovi Cruyffovi. Práve rotterdamský Feyenoord bol jeho posledným klubom počas hráčskej kariéry.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Johan Cruyff
Firmy a inštitúcie Ajax Amsterdam