Hoftych potvrdil návrat do Trnavy - ako 'styčný dôstojník'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavel Hoftych
Pavel Hoftych už v 'slovenskom Ríme' pracoval na rôznych pozíciách. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

BRATISLAVA 29. apríla (WebNoviny.sk) – Český futbalový tréner Pavel Hoftych potvrdil návrat do FC Spartak Trnava, nie však na lavičku tímu najvyššej slovenskej súťaže. Majiteľ Vladimír Poór ho chce mať späť vo vrcholovom manažmente, kde už raz pracoval pred odchodom v roku 2013.

„Je to pravda. Mám byť spojnicou medzi ním a trénermi, mať zodpovednosť za športovú stránku. Na inú ponuku ako od pána Poóra by som nereagoval,“ povedal pre denník Sport tréner českej reprezentácie do 18 rokov, s ktorou v týchto dňoch účinkuje na turnaji Slovakia Cup. Na lavičke mládežníckeho výberu by ho mal nahradiť tréner Zbrojovky Brno Václav Kotal. Zmluvu má do 30. júna 2016.

Hoftych v „slovenskom Ríme“ pracoval na rôznych pozíciách: najskôr ako tréner, neskôr v pozícii manažéra pre zahraničné styky a bol aj členom predstavenstva. Štyridsaťosemročný rodák z Ústí nad Labem (nar. 9. 5. 1967) po príchode v lete 2011 bol kormidelníkom Trnavy a mužstvo priviedol k výbornému druhému miestu v najvyššej domácej súťaži a k účasti v 3. predkole Európskej ligy UEFA. V nasledujúcej sezóne 2012/2013 po novembrovej prehre 0:6 v Trenčíne v 17. kole skončil na lavičke „andelov“ a akceptoval návrh zostať naďalej pracovať v štruktúrach trnavského klubu v manažérskej pozícii. Práca s hráčmi mu však chýbala a v máji 2013 využil ponuku z Českých Budějovíc.

Českého odborníka zrejme na staronovom pôsobisku neminie úloha pomôcť nájsť nového hlavného trénera a ukončiť provizórium s Miroslavom Karhanom na čele realizačného tímu po odvolaní Ivana Hucka. „Za to, kto by sa mal stať hlavným trénerom, by som mal byť spoluzodpovedný aj ja. Návrh na hlavného trénera preto bude vychádzať odo mňa a následne ho budeme konzultovať s majiteľom klubu,“ uviedol Hoftych pre štvrtkové vydanie denníka Šport.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavel HoftychVladimír Poór
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava