Duda si v príprave podvrtol členok, Stoch sa vráti do tímu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ondrej Duda
Prestup 20-ročného Ondreja Dudu (22) je horúcou témou médií už niekoľko mesiacov. Foto: SITA/Ján Slovák

WINDISCHGARSTEN 26. mája (WebNoviny.sk) – Trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Jánovi Kozákovi pribudla v príprave na majstrovstvá Európy a pred piatkovým medzištátnym prípravným stretnutím s Gruzínskom (hrá sa o 17.30 h v rakúskom Welse) vráska v súvislosti so zdravotným stavom stredopoliara Ondreja Dudu.

Záložník Legie Varšava si počas tréningového kempu v rakúskom Windischgarstene podvrtol členok. „Ondrej je v opatere lekárov. Jeho stav určite nie je taký, aby zasiahol do piatkového stretnutia s Gruzínskom,“ povedal vo štvrtok podvečer pre agentúru SITA manažér komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Juraj Čurný. Prípadná účasť Ondreja Dudu na európskom šampionáte by však nemala byť ohrozená.

K tímu sa po smutných udalostiach v rodine a pohrebe mamy pridá krídelník Miroslav Stoch. „Miňo by sa mal v piatok okolo poludnia pripojiť k mužstvu. Bolo to jeho rozhodnutie,“ uviedol Juraj Čurný a doplnil aj informácie ohľadom obrancu Tomáša Hubočana, ktorého už dlhší čas trápi výrastok na päte: „Tomášov zdravotný stav sa zlepšuje, ale, samozrejme, proti Gruzínsku určite nenastúpi. Kontinuálne sa zvyšuje aj jeho zapojenie do tréningu s mužstvom.“

Slováci si v nedeľu 29. mája o 17.45 h zmerajú sily v medzištátnom prípravnom dueli s Nemcami v Augsburgu. V základnej B-skupine ME 2016 Kozákovi zverenci postupne vyzvú Walesanov (11. 6. v Bordeaux), Rusov (15. 6. v Lille) a Angličanov (20. 6. v Saint-Étienne).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav Stoch
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia