Jaramillo mieri k 'šošonom', Žilinu považuje za veľký klub

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Msk zilina
Žilinský kanonier Matej Jelič vystrieľal svojmu klubu víťazstvo v Kišiňove. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 28. mája (WebNoviny.sk) – Piaty tím uplynulej sezóny futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina získal do svojho kádra pred nasledujúcim ročníkom kolumbijského krajného obrancu Joana Jaramilla. Vedenie „šošonov“ o tom informovalo v piatok večer prostredníctvom oficiálneho klubového webu, na ktorom iba niekoľko hodín predtým oznámilo príchod 24-ročného nemeckého stredopoliara Christophera Mandianga. Obaja v mužstve spod Dubňa absolvovali skúšku.

Dvadsaťdvaročný Joan Jaramillo súhlasil s podmienkami zmluvy do konca kalendárneho roka s následnou dva a pol ročnou opciou. Rýchlonohý pravák odohral väčšinu kariéry doma v Kolumbii, naposledy tam hral v najvyššej súťaži za tím Boyacá Chicó.

Na Slovensku hral za druholigové Borčice. „Prišiel som do Európy, aby som sa presadil. Žilinu považujem za veľký klub, preto som veľmi rád, že tu môžem pôsobiť. Tréneri ma môžu využiť na pozícii pravého obrancu, prípadne krídelníka. Je to v mojej futbalovej kariére veľký krok vpred. S chlapcami v kabíne som mal možnosť sa spoznať, sú skvelí, páči sa mi nasadenie hráčov, smerovanie tímu a útočná filozofia, s ktorou sa stotožňujem. Mám iba tie najvyššie ambície a to je pre všetkých v Žiline titul,“ povedal po podpise zmluvy so Žilinou Joan Jaramillo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MŠK Žilina